Po prvi put u Srbiji se organizuje veliki Vinski maraton, koji će biti održan 23. septembra na Paliću. Ova manifestacija je namenjena svima koji žele da uživaju u prirodi, dobrom vinu, gastronomiji, trčanju, rekreaciji i pre svega – dobroj zabavi!

Pored odličnog vina, najvažniji začin svake zabave je muzika, tako da će takmičari, posetioci, Subotičani i njihovi gosti moći da uživaju u sjajnim besplatnim koncertima bendova koji su pažljivo odabrani i prilagođeni karakteru i senzibiltetu manifestacije. Zvuci regea, rock’n’rolla, bluza, džeza, akustične i instrumentalne muzike će na pravi način upotpuniti uživanje u sadržajima koje će ponuditi Vinski maraton.

Veoma popularna beogradska rege grupa Del Arno Bend, će svojim autorskim pesmama i na Vinskom maratonu, kao i prethodnih 30 godina, širiti poruke ljubavi, tolerancije i pozitivne energije.

The Beatles tribute bend The Bestbeat će na pravi način oživeti velikane rock muzike. Pored toga što sviraju na identičnim instrumentima i pojačalima koja su i Bitlsi koristili, oni nastupaju i u identičnim odelima ove legendarne grupe. Zbog kvaliteta izvođenja uvršteni su među 30 najboljih The Beatles tribute bendova na svetu u šta će se uveriti i publika na Paliću.

Povezana vest:  Ovo su najbolja vina Srbije u 2020. godini

Poseban muzički ugođaj prirediće i grupa Fish in oil. Oni već 25 godina izvode električnu autorsku instrumentalnu muziku koja koketira sa različitim muzičkim stilovima, surfom, filmskom muzikom, bluesom, free jazzom, punkom, slobodnom improvizacijom, rock’n’rollom.

Pored beogradskih bendova na bini kod Velike terase na Paliću nastupiće i bend džez odseka Muzičke škole Subotica, Iz principa.

Na prvi Vinski maraton u Srbiji se već prijavilo preko 400 takmičara iz više od 10 zemalja, što je izvanredan uspeh za prvo izdanje manifestacije ove vrste u Srbiji. Vinski maraton se sastoji od Vinske trke i Trke uživanja, a svi zainteresovani se i dalje mogu prijaviti preko sajta www.vinskimaraton.rs. Vinska trka je namenjena profesionalnim sportistima i rekreativcima, a staza je dugačka 21,1 km i prolazi kroz slikovite predele jezera Palić i okoline, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica na kojima će učesnici moći da probaju vina koja su napravljena od grožđa iz vinograda kojim su upravo protrčali. Trka uživanja je besplatna i namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, a dugačka je 6 km. Uz uživanje u laganom trčanju ili šetnji kroz idilične predele, druženje na stazi i pijuckanje vrhunskih vina, jedna od glavnih odlika ove trke je karnevalski duh koji se ogleda u maštovitim kostimima učesnika. Učesnike sa najoriginalnijim i najmaštovitijim kostimima očekuju posebne nagrade!

Povezana vest:  Kejt Midlton jede samo sirovo voće i povrće

Pored trčanja, rekreacije, uživanja u prirodi i odličnog muzičkog programa, sve posetioce i učesnike Vinskog maratona očekuju i brojni obilasci lokalnih vinarija sa stručnim vodičima, mnoštvo zanimljivih i edukativnih predavanja i vinskih radionica, degustacije najboljih vina uz lokalne specijalitete, kao i zabavni program za sve uzraste. Biće organizovane trke u kotrljanju buradi, trke s punim čašama vina, veseli Vinski brod će ploviti jezerom uz zvuke tamburice i degustaciju vina, a pobednike ovih zabavnih takmičenja očekuju i vredne nagrade.

Povezana vest:  Nicki Minaj postala adidas Originals ambasador

Vinske trke su veoma popularne već godinama u mnogim vinskim regijama u svetu i privlače veliki broj gostiju. Jedna od najvećih i najrazvijenijih vinskih regija u Srbiji je svakako Palić, čije će vinarije i salaši od 22. do 24. septembra ugostiti brojne posetioce prvog Vinskog maratona. Ova manifestacija je jedinstena u Srbiji i kreiraće do sada nedoživljeno turističko iskustvo, što će u značajnoj meri podstaći ekonomski razvoj i povećati turistički potencijal, pre svega, lokalne zajednice. Pored Parka Palić i Turističke organizacije Srbije, značaj manifestacije su prepoznali i dali punu podršku Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.