Fondacija NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu nagradila je i ove godine, tradicionalno, više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske za izvanredne rezultate postignute u srednjoj školi.

Umesto tradicionalne ceremonije, koja se organizovala na Belom dvoru tokom 18 godina, gde su maturanti imali priliku da lično upoznaju NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, jubilarna 20. dodela nagrada organizovana je onlajn, kao i prethodne godine, a pohvalnice i pokloni za učenike poslati su njihovim školama.

Povezana vest:  Idealan poklon za devojčiče: Knjige u čuvenom Gorjuss stilu

NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar čestitao je najboljim učenicima na uspehu i poželeo im puno sreće u daljem obrazovanju i usavršavanju. „Obrazovani mladi ljudi su naša budućnost. Moramo ih podržati na putu znanja i ličnog razvoja, kako bi mogli da ostanu u Srbiji i svojim radom pomognu našoj zemlji“, rekao je NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar. On se posebno zahvalio korporaciji NCR, sponzoru ovog događaja, na kontinuiranoj podršci, kao i Link Grupi koja ove godine dodeljuje 40 stipendija za svoju prestižnu ITA akademiju. NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar se takođe zahvalio ministrima obrazovanja Srbije i Republike Srpske, gospodinu Branku Ružiću i gospođi Nataliji Trivić, na podršci.

Povezana vest:  Neodoljivo oblikovana kosa uz Nivea Men proizvode

U duhu tradicije svojih predaka, po uzoru na Kralja Aleksandra I i Kraljicu Mariju, NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar osnovao je Fondaciju za obrazovanje i kulturu, s ciljem pružanja podrške mladim ljudima. Prestolonaslednik Aleksandar je zajedno sa saradnicima i partnerima posvećen unapređenju obrazovanja i akademskih istraživanja u Srbiji, kao i rešavanju problema odliva mladih i talentovanih ljudi.

Ispod možete videti obraćanja NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, gospodina Branka Ružića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gospođe Natalije Trivić, ministra prosvete i kulture Republike Srpske, gospođe Marije Živanović-Smith, više potpredsednice NCR-a za korporativni marketing, komunikacije i eksterne poslove, dr Valentina Kuleta, predsednika Link Grupe i gospodina Đorđa Ogrizovića, kome je Fondacija NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra dodelila nagradu u 2017. godini.

Povezana vest:  Poslednje pripreme za leto: Top 5 tretmana pred more