Zahvaljujući Serbia Fashion Weeku koji je ambasador srpske mode u svetu, naši dizajneri već nekoliko godina odlaze na nedelje mode u metropolama kao što su Milano, Njujork, Pariz,San Petrsburg…

S druge strane, zahvaljujuci uspehu Serbia Fashion Week mnoga poznata imana iz sveta mode izrazila su želju da budu gosti upravo na ovom prestižnom dogadjaju u Novom Sadu. Prošle godine na srpskoj Nedelji mode gost je bila slavna Ana Fendi, a na predstojeći Serbia Fashion Week koji se od 20. do 26. novembra održava u Novom Sadu dolazi slavna Patricija Guči (Patrizia Gucci). Unuka osnivača najpoznatijeg italijanskog brenda u Srbiji će se zadržati tri dana i  već je izrazila zadovoljstvo što će biti gost Serbia Fashion Weeka, vodeće modne manifestacije u region i pete po veličini Nedelje mode u Evropi.

Povezana vest:  Belgrade Beer Fest gradi dobar imidž grada i države

O ekspanziji srpske Nedelje mode govori činjenica da je okviru Sajma turizma tokom “Večeri šampiona”, Služba ocene kvaliteta Serbia Fashion Weeku 5. novembra uručila prestižno priznanje za “Najbolji događaj u Kongresnom centru Master za 2016. godinu.

Deda Patricije Guči, legendarni Gučio Guči osnovao je ovaj brend u rodnoj Firenci daleke 1921. godine. Vremenom, imperija Gucci je rasla i danas se smatra najpoznatijim i najprodavanijim italijanskim brendom koji posluje u skoro 300 svojih prodavnica širom sveta. Godine 2013. vrednost ovog brenda procenjena je na 12,1 milijardi američkih dolara, sa prodajom od 4,7 milijardi. Iste godine Guči se našao na 38. mestu na Forbsovoj listi najvrednijih brendova.

Povezana vest:  Viktorija Bekam sanja da kreira haljine za Mišel Obamu