Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, kompanija Avon je 14. oktobra poklonila građanima Niša concert Jelene Tomašević pod nazivom „Niš je roze“. Zajedno sa brojnom publikom koja se okupila na Letnjoj pozornici Niške tvrđave, simbolično obučena u roze, poznata pevačica poslala je poruku podrške ženama i njihovim porodicama koje se bore sa najčešćim malignim tumorom kod žena u Srbiji.

“Oktobar je mesec u kome svi zajedno treba da se potrudimo da skrenemo pažnju na značaj redovnih pregleda, jer je rak dojke izlečiv u čak 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme. Zato mi je veliko zadovoljstvo što sam ove godine mogla da budem deo ove ohrabrujuće priče zahvaljujući kompaniji Avon, ali I uz pomoć divne publike koja je doprinela tome da pokažemo ženama koje se suočavaju sa ovom bolešću da nisu same. Zajedno smo zaista obojili Niš u roze!“– izjavila je Jelena Tomašević nakon koncerta.

Povezana vest:  ZAPOČNI IGRU SA SUNĐER BOBOM I DRUŽINOM IZ KORALOVA

U Srbiji smo pokrenuli Avon Akciju za borbu protiv raka dojke još 2004. godine, i u okviru nje kontinuirano prikupljamo sredstva prodajom proizvoda sa ružičastom vrpcom, od kojih je celokupan bruto profit namenjen donacijama. Sve naše humanitarne aktivnosti predvode Avon Dame i Gospoda, zahvaljujući kojima je upravo grad Niš, u kojem su ove godine postignuti najbolji rezultati, sasvim zasluženo bio domaćin ovog divnog koncerta.” – rekla je Elizabet Korobčenko, direktorka kompanije Avon za Srbiju, Crnu Goru, Bugarsku, Albaniju i Makedoniju.

Povezana vest:  U Novom Sadu juče otvorena „Kreativna EU letnja škola" za mlade

Ove godine donacija je upućena Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš, gde je omogućeno obnavljanje PACS sistema koji pruža mogućnost arhiviranja i analize zdravstvenih podataka hiljada žena iz ovog grada i okoline. Posetioci  koncerta su poručivanjem proizvoda sa ružičastom vrpcom na licu mesta doprineli prikupljanju sredstava za sledeću donaciju, koja će biti usmerena nabavci opreme za biopsiju koja je neophodna kliničko bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu.

Povezana vest:  Par Džoli-Pit posetili izbeglice u Goraždu