Casey AffleckJoš jedna žena tuži Kejsija Afleka za uznemiravanje

 

Još jedna žena koja je sarađivala sa Kejsijem Aflekom (Casey Affleck) na filmu o Hoakinu Finiksu (Joaquin Pheonix) tužila je tog sineastu za seksualno uznemiravanje, objavio je Holivud riporter (Hollywood Reporter).

Kamermanka Magdalena Gorka tvrdi da se Aflek popeo kod nje u krevet i dodirivao je dok je spavala, i u tužbi podnetoj Višem sudu u Los Anđelesu od glumca/režisera traži odštetu od 2,25 miliona dolara.

Povezana vest:  Depozitni sistem skup i ne rešava probleme ambalažnog otpada

Gorka navodi i da je Aflek počeo da je uznemirava i da je odbio da joj isplati usmeno dogovorenu dnevnicu od 300 dolara, što ju je primorala da napusti snimanje.

Sličnu tužbu za seksualno uznemiravanje podnela je nešto ranije producentkinja Amanda Vajt (White), koja je navela da je zbog Aflekovog „šokantnog“ ponašanja i njegovog insistiranja da spava u istoj sobi s njim, napustila rad na filmu.

Povezana vest:  Ponedeljak kojem se radujemo svi

Kejsi Aflek, brat Bena Afleka, oženjen je sestrom Hoakina Finiksa, glumca koji je pre godinu dana najavio da odustaje od filma jer želi da se posveti muzici.

Kejsi Aflek je tada odlučio da snimi dokumentarac o Finiksovoj transformaciji. Film u bioskope treba da stigne na jesen.