Mentorski program za stipendiste Hemofarm Fondacije  proglašen je najboljim projektom u kategoriji pro bono podrške i pripala mu je nagrada koju dodeljuje Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv. U okviru Osme međunarodne konferencije o društveno odgovornom poslovanju – CSR Forumu, ovo je bila sedma dodela nagrada kompanijama koje su sprovele program korporativnog volontiranja tokom 2017. godine.

Cilj mentorskog programa Hemofarm Fondacije je pružanje podrške studentima koji imaju izuzetne ocene, a slabijeg su materijalnog stanja. Hemofarm Fondacija upravo ulazi u novu sezonu mentorskog programa kao direktne podrške studentima na početku njihovog profesionalnog puta.

Povezana vest:  Jača podrška kampanji „Udari mene a ne žene“ u okviru Avon akcije Reci NE nasilju u porodici

“U saradnji sa sektorom ljudskih resursa kompanije Hemofarm i tima Fondacije pažljivo smo birali mentore. To nam je polazna osnova za dobru razmenu znanja, iskustava i kontakata između mentora i stipendista kojim Fondacija podstiče jačanje kapaciteta budućih farmaceutskih i medicinskih radnika i stručnjaka kao i kreiranje pozitivnog ambijenta za zapošljavanje mladih.

Hemofarm Fondacija spremna je da dočeka novu generaciju polaznik mentorskog programa koju ćemo zvanično objaviti 20. decembra“, rekla je na dodeli nagrada Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm Fondacije.

Povezana vest:  Dodela prehrambenih paketa najugroženijim samohranim roditeljima sa teritorije grada Beograda

Glavne aktivnosti mentorskog programa su treninzi za grupu mentora i stipendiste-mentije kako bi se svi učesnici adekvatno pripremili za program, predavanja pretežno u oblasti mekih veština, studijska poseta pogonima kompanije u Vršcu i stručna predavanja.

Nagradu za korporativno volontiranje, dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv s ciljem da se nagrade i promovišu one kompanije koje ulažu u lokalnu zajednicu kroz lično angažovanje svojih zaposlenih, razvijajući konstruktivna partnerstva sa organizacijama i institucijama u lokalnoj zajednici. Nagrada za korporativno volontiranje uspostavljena je 2011. godine u saradnji sa međunarodnim partnerima CSR Europe i BITC u sklopu obeležavanja evropske godine volontiranja, kao deo šire inicijative koja je realizovana u 23 evropske zemlje.

Povezana vest:  U Beču tragovi virusa u otpadnoj vodi kao sistem upozorenja