cirque_del_soleilSvetska senzacija CIRQUE DU SOLEIL u Beogradskoj areni od 24. do 28. novembra

 

 

Arena Beograd dovodi nešto sasvim drugačije, donosi svet izvan okvira, svet mašte, magije i kreativnosti koja nema granica – Cirque du Soleil s predstavom Saltimbanco, sve u Beogradskoj areni će ostaviti bez daha. Najpoznatija umetnička kolonija na svetu, Cirque du Soleil u Beogradu će gostovati 24. do 28. novembra kako bi prizvala vašu maštu, isprovocirala vam čula i probudila one najskrivenije emocije.

Saltimbanco je najduže izvođenja predstava Cirque du Soleil koja se još od 1992. godine prikazuje širom Evrope, Severne i Južne Amerike, Australije, Japana i Novog Zelanda i videlo ju je preko 11.5 miliona obožavaoca.

Saltimbanco je naziv nastao iz italijanskog izraza ‘saltare in banco’ što znači ‘skakati na klupi’. Predstava istražuje iskustvo urbanog života u bezbroj oblika: ljude iz urbanih sredina, iz njihove različitosti i sličnosti, porodice i subkulture, užurbanosti ulica i visine zgrada. Saltimbanco je tipična Cirque du Soleil predstava inspirirana urbanim tkivom metropole i njenim šarolikim stanovnicima. Odlučno barokna u svom vizualnom vokabularu, predstava vas kroz eklektičan niz likova vodi u svet sanjarenja, nestvarni i izmišljeni grad u kojem je različitost uzrok nade.

Povezana vest:  Izložbom najavljen 34. Perwoll Fashion Week

cirque_del_soleil_1Sa preko 50 izvođača iz 20 različitih zemalja, Saltimbanco akrobati će vam ostaviti srce u petama i pokazati neverovatnu snagu, fleksibilnost, ravnotežu i unutrašnji mir. Tako ćemo videti dvostruki trapez, piramidu napravljenu od ljudi, neverovatno prkošenje gravitaciji na kineskim štapovima, akrobatsku vožnju bicikla, nadljudsku snagu kao i vesele, jedinstvene klovnove. Umetnici koji su deo predstave svakodnevno prolaze umetničke treninge, treninge spretnosti i koordinacije, na sebi nose ručno rađene kostime koji im pristaju bolje od vlastite kože. Saltimbanco nosi društvenu poruku, postavlja pitanja i daje rešenja na svoj neobičan, ‘uvrnuti’ način ali jedno je sigurno, predstavlja zabavu za celu porodicu.

Povezana vest:  Specijalna ponuda samo u Eucerin® partner apotekama

Saltimbanco sa sobom uvek donosi neverovatnu količinu opreme. Turneju čini preko 180 tona koji se transportuju u 16 šlepera. Svi kostimi, uključujući i cipele, ručno su rađeni prema svakom izvođaču u radionicama u Montrealu. Tokom svakog izvođenja, izvođači menjaju pet različitih kostima a sa njima, u 50 kontejnera, putuje i preko 2500 kostima i 250 pari cipela. 

Svetska premijera predstave Saltimbanco održana  je u Montrealu 1992. godine. Za 14 godina rada ispod cirkuskog šatora, predstava je obišla 75 zemalja na pet kontinenata. Pre tri godine, 2007., predstavu su rekonstruisali za novo mesto održavanja – za velike arene. Saltimbanco turneja će i ove godine nastupati u preko 40 gradova pa tako i u Beogradu i poslati poruku da je predstava jednako fantastična danas kao i kada je stvorena. 

Uz izvrstan bend i bajkovit glas pevačice, koji su muzička podloga svim tačkama, predstava će na kolena baciti i one najtvrđe skeptike i uveriti vas da je sve moguće.  9 akrobatskih tačaka ostaviće vas bez daha.

Povezana vest:  Provod za pamćenje na „Fridinom" maskenbalu

 

cirque_del_soleil_2O CIRQUE DU SOLEIL

Od grupe od 20 uličnih izvođača na početku 1984. godine, Cirque du Soleil je postala ogromna organizacija za visoko kvalitetno umetničku zabavu.  Danas ih čini 5000 zaposlenih širom sveta i više od 1200 izvođača. Zaposleni i umetnici su pripadnici 50 nacionalnosti i pričaju 25 jezika! Blizu 100 miliona ljudi videlo je Cirque du Soleil u preko 300 gradova na svim kontinentima. Ove godine, Cirque du Soleil nastupa širom sveta sa 20 različitih predstava.


A kako biste videli samo jedan mali deo Saltimbanco predstave pre njihovog nastupa u Beogradskoj areni od 24. do 28. novembar, pogledajte sadržaj na sajtu:

http://www.cirquedusoleil.com/en/shows/saltimbanco/default.aspx

 

Ulaznice za ovaj jedinstveni spektakl, biće u prodaji od septembra.