Narednog vikenda, 14. i 15. aprila u Sportskom centru „Šumice“ od 10 sati, održaće se prvo nacionalno takmičenje u šišanju pasa, u organizaciji Udruženja grumera Srbije, a uz pokroviteljstvo Internacionalne gruming asocijacije (IGA), i uz podršku Kinološkog saveza Srbije.

U okviru takmičenja biće održano dva seminara sa temama Pudla puppy clip i Spirale za pudlu i bišon standardna frizura a generalni sekretar Internacionalnog udruženja grumera, Lin Leonardi, održaće i prezentaciju asocijacije IGA. Za takmičenje se prijavilo više od 25 takmičara iz Srbije, Kine, Singapura, Rumunije, Bugarske i regiona, a više od 40 polaznika slušaće najavljene stručne seminare.

Povezana vest:  „Beogradska trka Deda Mrazeva” u nedelju, 25. decembra

Takmičenje u grumingu održavaće se u tri kategorije (čista rasa – B i C razredi, trimovanje – B i C razredi i slobodan stil) a učesnike će ocenjivati stručni inostrani žiri u sastavu: Izabela Džons, najpoznatija grumerka iz Španije, Aleks Ang, sertifikovani master gruminga iz Singapura i Herv Paskal, predsednik Internacionalnog uduruženja grumera iz Francuske.

Udruženje grumera Srbije osnovano je krajem 2016. godine, i danas broji tridesetak članova. Udruženje je prvog vikenda aprila održalo specijalnu humanitarnu akciju akcija šišanja napuštenih i uličnih (gradskih) pasa u jednom od beogradskih salona, i tom prilikom pozvalo sve salone u Srbiji da se priključe i svake prve nedelje u mesecu besplatno šišaju napuštene i ulične pse.

Povezana vest:  Dođite u Ušče Coca-Cola Čarobni grad!

 

Program takmičenja:

Subota, 14. april

09:00 – Ulazak takmičara u salu

10:00 – Otvaranje za posetioce

10:05 – Uvodna reč

10:15 – IGA prezentacija generalni sekretar IGA LIn Leonardi

10:30 – Početak takmičenja (rad na psu, ocenjivanje i dodela nagrada)

14:00 – Pauza za ručak

15:00 – Seminar Alex Ang “Pudla puppy clip“

Povezana vest:  Žan Vajklif duguje 5,2 miliona dolara

 

Nedelja, 15. april

09:00 – Ulazak takmičara u salu

10:00 – Otvaranje za posetioce

10:15 – Početak takmičenja  (rad na psu, ocenjivanje i dodela nagrada)

13:00 – Pauza za ručak

14:00 – Seminar Isabella Jones „Slobodan stil – pudla spirala i bišon standardna frizura“