Riblja_corba-fotos_iz_bukleta-resizeDani piva u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta

 

Manifestacija „Dani piva“ u Zrenjaninu, koja ove godine slavi 25 godina postojanja, biće održana od 25. do 29. avgusta, uz nastupe muzičkih zvezda kao što su „Riblja Čorba“, „Pekinška patka“, „Kiki Lesendrić i Piloti“, „Ortodoks kelts“, Zvonko Bogdan i Esma Redžepova. Tokom trajanja Dana piva na štandovima će biti točeno preko 20 vrsta piva, program će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu, a najveći broj posetilaca očekuje se na Žitnom trgu.

Povezana vest:  Sunđer Bob i družina od sada žive u Happy Mealu

Na glavnoj bini koja će tamo biti postavljena sviraće „I-plej“, „Letu štuke“, „Pekinška patka“, „Vrelo“, „Bistrik“, Esma Redžepova, „Oružjem protivu otmičara“, „Ortodoks kelts“, „Goblini“, „Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi“, „Kiki Lesendrić i Piloti“, „Santos Braders“, „Riblja čorba“ i drugi.

Na staroj pijaci, na sceni „Sima Cacin“ predstaviće se Internacionalni festivala folklora „Lala“ i Festival tamburaša „Prim za primom“, a sviraće i ženski harmonikaški sastav „Meškarke“, Zvonko Bogdan, klapa „Volosko“ duet Selimova-Želčevski i drugi.

Povezana vest:  KARNEVAL U VENECIJI 2012, Uprkos hladnoći 23.000 ljudi na karnevalu u Veneciji

Na glavnom gradskom trgu biće predsatvljen gradski projekat „Zrenjanin – Evropska prestonica kulture 2020“, dok će lokacija Gradske bašte i ove godine biti rezervisana za večeri evergrin, džez i klasične muzike.

Brojni di-džejevi nastupiće na Trgu dr Zorana Đinđića, gde se, po pravilu, godinama unazad okupljaju mladi. Najmlađu publiku će animirati Kreativni centar CEKOM i Žuta kuća koji će svakodnevno nastupati na bini u glavnoj gradskoj ulici. Na istoj bini održavaće se i karaoke takmičenje.

Povezana vest:  „Socijalna distanca - jezički ili društveni fenomen”

U sklopu Dana piva, u zrenajninskoj novoj hali sportova biće održan Međunarodni sajam inovacija, kooperacije i preduzetništva „Inokop“ (INOCOOP). „Dane piva“ organizuju Grad Zrenjanin i Turistički centar tog grada, uz podršku Izvršnog veća Vojvodine.