Narodni Univerzitet u Beču organizovaće tokom leta deset kreativnih radionica za decu od 6 do 14 godina u saradnji sa organizacijom Bečki prijatelji dece („Wiener Kinderfreunde“). Svake nedelje će biti obrađena neka tematska celina kao što su igra, nauka, kulinarstvo i kreativnost.

Dugo zasluženi letnji raspust se polako približava i mnogi roditelji se pitaju na koji način njihova deca mogu da upotpune svoje slobodno vreme. Narodni Univerzitet u Beču nudi praktično rešenje u vidu deset različitih letnjih programa koje deca ovde mogu da pohađaju. U prvom planu ovakvih kurseva je svakako učenje kroz zabavu i mogućnost dece da usavrše postojeće i savladaju nove veštine.

Die Summer Schools verbinden Lernförderung mit einem tollen Ferienerlebnis.

Na fotografskom kursu „Selfiji su aut – kako napraviti sliku od obične fotografije?“ deca će moći da nauče kako da kvalitetno fotografišu, obrade i razviju fotografiju, a na kursu dizajna „Napravi svoj omiljeni odevni predmet“ kako da izrade neki deo odeće. U okviru likovne radionice pod nazivom „Da šareni budu raspusta dani, sunce ili kiša nam ne brani“ deca će izrađivati raznobojne kolaže od fotografija, kartona i papira.

Povezana vest:  Šopingom do neodoljivih mirisnih nota: Kako žene biraju parfeme

Pored toga, deca će moći da učestvuju na Dečjoj olimpijadi i da tako vežbaju brzinu i preciznost, zatim da režiraju i izvedu pozorišnu predstavu, izrade knjigu recepata, vode naučnu laboratoriju, istražuju podvodni svet ili u društvu arheološkinje putuju kroz vreme od kamenog doba do Rimskog carstva. Na taj način će iskusiti razne novine koje će istovremeno zadovoljiti njihovu žeđ za znanjem kao i želju za pustolovinom.

Povezana vest:  Kafom protiv pospanosti tokom prazničnih putovanja

Na kraju svake radionice roditelji i prijatelji će moći da prisustvuju završnoj priredbi ili izložbi na kojoj će biti izložene dečje rukotvorine i ostali radovi. Radionice počinju 2. jula i završavaju se 31. avgusta 2018. godine, a seminari se odvijaju isključivo radnim danima od 9 do 16 časova.

Više informacija:
www.vhs.at/de/s?q=sommerakademie

Copyright:
Foto 1 – ©August Lechner
Foto 2 – © PID / Martin Votava

Povezana vest:  Da li i vi danas obeležavate Dan pažnje?