autoput_bgIzmena režima saobraćaja u toku radova na rehabilitaciji autoputa kroz Beograd
Radovi na rehabilitaciji autoputa kroz Beograd, na deonici od petlje „Tošin bunar” do kružne petlje (Španskih boraca), smer ka Nišu, počeli su u četvrtak, 12. avgusta u 19 časova.
Za saobraćaj će biti zatvorena jedna polovina kolovoza (smer ka Nišu), pri čemu će se saobraćaj  odvijati na drugoj polovini kolovoza (smer ka Šidu), i to dve saobraćajne trake ka Šidu i jedna ka Nišu. Ulivna rampa iz ulice Tošin bunar na autoput (smer ka Nišu) biće zatvorena za saobraćaj istog dana od ranih jutarnjih časova.
Na petlji „Omladinskih brigada”  biće zatvorene izlivna i ulivna rampa u smeru ka Nišu, dok rampe ka Šidu ostaju u funkciji. Na kružnoj petlji  „Španskih boraca” biće zatvorena ulivna rampa u smeru ka Nišu, dok su ostale rampe u funkciji. Obe ulivne rampe iz ulice Vladimira Popovića (Jurija Gagarina) na most „Gazela” ostaju zatvorene.
Iz Sekretarijata za saobraćaj podsećaju da je režim  saobraćaja zbog radova na mostu „Gazela” i dalje na snazi, odnosno da su zatvorene krajnje leve trake na mostu i ulivne rampe iz Savske ulice i Bulevara vojvode Mišića i izlivne rampe ka Topčiderskoj zvezdi u ulici Kneza Miloša.
Tokom ove faze radova linije javnog gradskog prevoza će na Novom Beogradu saobraćati na sledeći način:  linije 17, 89, 94 i ADA 5 će na delu trase od mosta „Gazela” do kružne petlje iznad autoputa kod ulice Antifašističke borbe u oba smera saobraćati redovnom trasom (autoput, ulica Antifašističke borbe i dalje redovnom trasom).
Linije 18, 88 i ADA 2 će na delu trase od mosta „Gazela” do raskrsnice Bulevar omladinskih brigada – Bulevar Dr Zorana Đinđića u oba smera saobraćati sledećom trasom: autoput, izlazna rampa sa autoputa u visini Antifašističke borbe, servisna saobraćajnica uz autoput, kružna petlja iznad autoputa kod ulice Španskih boraca, Španskih boraca, Bulevar dr Zorana Đinđića, Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom.
Linija 601 će na delu trase od petlje na autoputu kod ulice Tošin bunar do kružne petlje iznad autoputa kod ulice Španskih boraca u oba smera saobraćati sledećom trasom: Tošin bunar, Bulevar dr Zorana Đinđića, Španskih boraca, kružna petlja iznad autoputa kod ulice Španskih boraca, izlazna rampa sa autoputa u visini ulice Španskih boraca, autoput i dalje redovnom trasom.
Linija 611 će na delu trase od petlje na autoputu kod ulice Tošin bunar do kružnog toka kod opštine Novi Beograd u oba smera saobraćati sledećom trasom: autoput, Tošin bunar, Bulevar dr Zorana Đinđića, Omladinskih brigada, kružni tok kod opštine Novi Beograd i dalje redovnom trasom.
U sklopu pomenutih izmena režima rada linija javnog prevoza privremeno se ukidaju sledeća stajališta na autoputu: „Omladinskih brigada” i  „Beogradska arena (Španskih boraca)” za linije 18, 88, 601 i ADA 2 i „Tošin bunar” za linije 601 i 611 (u oba smera) i stajalište „Bulevar Zorana Đinđića” (u oba smera), u ulici Omladinskih brigada za linije 18, 88, 611 i ADA 2; Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog prevoza.
Navedeni radovi neće uticati na privremeni režim rada linija javnog gradskog prevoza u sklopu radova na rekonstrukciji mosta „Gazela”. Linija 74 (Omladinski stadion – Bežanijska kosa) umesto autoputem i mostom „Gazela” i dalje će saobraćati preko Brankovog mosta, a tramvajska linija 13 na relaciji Blok 45 – Banovo brdo.
Povezana vest:  Studija pokazala da kafa može da utiče na produženje životnog veka