Drugo izdanje Bašta Bazara održava se za vikend 16 /17. juna i namenjeno je svima koji traže inspiraciju u prirodi za uređenje svog doma ili bašte.  I ovog puta Bašta Bazar se održava u prostoru art komune – Dorćol Platz u Dobračinoj 59b tokom vikenda 16 i 17. juna. Ovo je poslednja prilika da pre kraja leta pronađete biljke, baštenski aksesoar, različite rukotvorine od prirodnih materijala ili hranu koja je napravljena od prirodnih sastojaka.

Pored prodajno-izalagačkog dela ovaj Bašta Bazar će u subotu 16. biti posebno zanimljiv jer je na programu „Hipie Day“ za sve one koji se osećaju kao „Deca cveća“ i vole ovaj period u muzici. Tom prilikom naš eminentni ilustrator i karikaturista Jugoslav Vlahović  će promovisati knjigu “FLOWER POWER” uz prateću izložbu ilustracija iz ove knjige dok će Konstantin Grosu će crtati karikature posetilaca.  Od 18h biće održana tribina “Psihodelija i revolucija”. Učestvuju: Dejan Marković, Momčilo Moma Rajin, Petar Janjatović i Slobodan Lazarević (Dosije Lenon). Od 19.30 časova posetioce očekuje muziči program a hipi hitove svira “Porodična manufaktura integralnog hleba” i bend iznenađenja koji čine stari rok majstori. Događaj će propratiti i mini berza ploča Yugovinyl.

Povezana vest:  Ekskluzivno veče nemačke kuhinje u hotelu Moskva

U nedelju 17. juna na programu Bašta Bazaru tačno u podne počinje “Mala škola disanja” sa Peđom Gnjatićem iz Shiva Shakti joga studija. Tokom ovog časa naučićemo kako da pravilno dišemo jer disanje najvitalniji i otud najvažniji fizički i energetski aktivni proces,  joga je fantastičan protiv balans sedalačkom životu i način da se naša sposobnost da dišemo punim plućima povećava.

Povezana vest:  SUPERNATURAL ČAJ ULAZNICA ZA SUPERNATURAL FESTIVAL

Od 13:30 časova, takođe u nedelju 17. juna posetioci Bašta Bazara će moći da čuju predavanje Predraga Radojevića poznatog u svetu baštovanske blogosfere kao “Mare Panonnium Garden” koji je vlasnik najveće kolekcije semena starih sorti paradajza kod nas kao i pisac knjige “Paradajz u boji”.  Ako želite da svojoj bašti vratite karakter, zdravlje, šarm prirode i bogatstsvo raznolikosti, ako želite da izađete iz nametnutih okvira dođite da čujete šta ovaj baštovan sa obale nestalog Panonskog mora ima da kaže o paradajzu i bogastvu različitosti koje on krije.

Kupovinom proizvoda na Bašta Bazaru pored toga što direktno podržavate lokalne male rasadnike kao i proizvođače unikatnih  rukotvorina podržavate i stalnu kampanju za gradske baštenske zajednice kao i Zdravca – Centra za baštenske zajednice i agrokulturu, koji praktično promoviše pretvaranje zapuštenih gradskih prostora u javne bašte za sve generacije kao i povećanje kvaliteta zelene infrastrukture grada.

Povezana vest:  Pretučen sin Arete Frenklin

Bašta Bazar daje mogućnost afirmacije svima koji svoju inspiraciju traže u prirodi a nemaju prliku da dođu do publike kroz standarne načine promocije. Želimo da promovišemo kulturu življenja u gradu kroz uvažavanje i slavljenje prirode kako bi imali zdraviju i humaniju životnu sredinu.

Radno vreme u subota: 10-19h; nedelja 10-17h. Ulaz je besplatan.

Organizatori Bašta Bazara su udruženja Ekonaut, Beogradski festival cveća kao i Art komuna – Dorćol Platz. Ulaz je besplatan

https://www.facebook.com/events/181737635816921/