25danipiva_1200px25. Dani piva u Zrenjaninu
Jubilarni 25. Dani piva u Zrenjaninu ove godine će se održati od 25. do 29. avgusta u organizaciji Grada Zrenjanina i Turističkog centra grada Zrenjanina, uz podršku Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine. Programske lokacije festivala nalaze se na Žitnom trgu, Trgu dr Zorana Đinđića, Trgu slobode, u Tiršovoj ulici (Stara pijaca), u Gradskoj bašti i u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića. Tradicionalni zabavno-turistički festival, koji je odavno probio sve okvire lokalnog karaktera, i ove godine nudi bogatu muzičku i kulturno-umetničku ponudu.
Stecište najvećeg broja posetilaca tokom pet dana održavanja „Dana piva“, predstavlja Žitni trg, na kome su raspoređeni štandovi pivara učesnika koji će točiti preko 20 vrsta piva. Na centralnoj bini gostima festivala će se predstaviti E – Play, Letu štuke, Pekinška patka, Vrelo, Biljana Krstić i Bistrik, Esma Redžepova, Oružjem protivu otmičara, Orthodox Celts, Goblini, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Kiki Lesendrić i Piloti, Santos Brothers, Riblja Čorba i mnogi drugi.
Autentični identitet 25. Dana piva ogleda se u tradicionalnoj, “domaćinskoj” atmosferi, smeštenoj u Tiršovoj ulici (lokacija Stare pijace), u znaku Sime Cacina, zaštitnog lica i maskote zrenjaninskih Dana piva. Na sceni „Sima Cacin“ i gostima Panonskog dvorišta, tokom pet večeri festivala, pored tradicionalnog programa Internacionalnog festivala folklora „Lala“ i Festivala tamburaša „Prim za primom, festival sa pivom“, u okviru kog će nastupati renomirani tamburaški sastavi, predstaviće se i Ženski harmonikaški sastav „Meškarke“, Zvonko Bogdan, klapa „Volosko“, duo Selimova-Želčeski i mnogi drugi.
Na Trgu slobode, tokom nedelju dana (subota, 21. – subota, 28. avgust), u okviru manifestacije 25. Dani piva, biće predstavljen gradski projekat „Zrenjanin – Evropska prestonica kullture 2020. godine“. S obzirom na činjenicu da će se Grad kandidovati za dobijanje prestižnog zvanja „Evropska prestonica kulture“, ovom prilikom biće predstavljeni konkretni ciljevi i dokumenta na osnovu kojih će se izvršiti i sama kandidatura. Tokom večernjih časova na centralnoj bini će se predstavljati različiti kulturni programi u vidu debata, DJ setova, koncerata, performansa, projekcija…
Lokacija Gradske bašte u Gradskoj kući tradicionalno je rezervisana za večeri evergrina, nostalgije, džeza i klasike.
Mesto, koje već godinama predstavlja spontano okupljalište velikog broja gradske omladine, Trg dr Zorana Đinđića, tokom trajanja 25. Dana piva ponudiće nastupe aktuelnih disk džokeja i ogledaće se u reprodukciji različitih popularnih muzičkih žanrova – house, techno, hip-hop, latin, breakbeat, electro, alternative…
Najmlađu publiku će na „Danima piva“ animirati Kreativni centar CEKOM i novosadska „Žuta kuća“, koji će svakodnevno nastupati na bini u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, a nakon dečijeg programa, na istoj bini, održavaće se karaoke takmičenje.
U novoj Hali sportova, tokom realizacije 25. dana piva, održaće se XI INOCOOP – međunarodni sajam inovacija, kooperacije i preduzetništva.
Detaljne informacije o svim programima 25. dana piva u Zrenjaninu, potražite na internet adresi www.danipiva.rs
Povezana vest:  Najlepše torte za decu bez roditelja