evabraun1Eva Braun eksluzivno u Novom Bečeju
Bečejska grupa Eva Braun trenutno je zauzeta završetkom snimanja povratničkog albuma, čije je objavljivanje planirano za jesen, a do tada zamrznute koncertne aktivnosti odlučili su obnoviti ekskluzivno samo za jedan nastup, 28. avgusta na Velikogospojinskim danima u njima susednom Novom Bečeju!
-Mislim da Eva Braun nikad nije svirala u Novom Bečeju, iako je razlika desetak kilometara. Možda jako davno, pre 20 godina kad smo počinjali…Ovo je u stvari prvi put. Odlučili smo da ne sviramo uopšte dok ne snimimo novi album, ali napravili smo presedan, idemo u Novi Bečej i nigde više. Dolazimo na poziv prijatelja iz detinjstva koji organizuju Velikogospojinske dane. Posebno se radujem svirci na manifestaciji na koju svake godine volim da odem. Uz to isti dan svira naš veliki prijatelj Vlada Divljan i to je sjajno! – kaže gitarista i pevač Goran Vasović.
U Novom Bečeju Eva Braun će svirati stare hitove, ali i radijski singl „U izgnanstvu“ koji se pojavio ovog leta, kao „opipavanje pulsa i pretpremijera novog albuma“. Za septembar Vasović najavljuje objavljivanje još jedne nove pesme i pripadajućeg spota, čime će zapravo najaviti novi album nazvan „Playback“, predviđen da se pojavi na jesen za B92.
Prethodni album „Everest“ Eva Braun objavila je još 2001. godine posle čega je grupa prestala sa radom. Ipak, Eva Braun se 2007. godine vratila na scenu, ovaj put ponovo u postavi sa originalnom autorskom trojkom Pjer Dolinka, Milan Glavaški i Vasović, koji su poslednji put sarađivali još na „Pop Music-u“ (1995), jednim od najslušanijih albuma u to vreme u regionu.
-‘Playback’ je malo samoironičan naziv, koji nama super zvuči. Kad neko objavi koncertni album nazove ga ‘Live’, a kad pustiš ploču, u studiju, onda je to plejbek. To je naša interna sala i učinila nam se zanimljivom. Uz to imali smo slično (na engleskom) nazvane albume ‘Pop Music’, ‘Heartcore’ i ‘Everest’. Mi ne izdajemo često ploče pa volimo da se poigramo oko naziva. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da album bude završen do oktobra. A onda krećemo sa koncertima – kaže Vasović.
Treće večeri Velikogospojinskih dana bivši frontmen grupe U škripcu Milan Delčić-Delča će sa svojim pratećim bendom izaći na binu na Tiskom keju od 19:30, pre Eve Braun koja svira u 21:00, a potom u 22:00 izlazi Vlada Divljan i od 23:30 glavne zvezde Bajaga i Instruktori. Svi nastupi na tradicionalnoj turističko-kulturnoj manifestaciji Velikogospojinski dani su besplatni za posetioce.
Povezana vest:  Grant Hart svira u Beogradu posle 15 godina