martin_palermo_argentinaMartin Palermo: Mesi nije Maradona, on ne može da vodi tim

 

Napadač Boka Juniorsa Martin Palermo (37) povukao je paralelu između Lionela Mesija i Diega Maradone, upozorivši pritom da 23-godišnji Barselonin napadač nema harizmu možda i najboljeg fudbalera svih vremena.

Palermo, koga je bivši argentinski selektor Maradona pozvao na Svetsko prvenstvo u JAR, a ovaj mu se odužio golom protiv Grčke kojim je postao najstariji argentinski strelac na utakmicama Mundijala, tvrdi da to ima veze s načinom odrastanja dvojca koga celi svet upoređuje.

Povezana vest:  Balak povredio skočni zglob

-Mesi nije Maradona, on jednostavno nema Diegov mentalitet i nije spreman da vodi tim. Ne može da preuzme ulogu vođe, nije naviknut na takvu poziciju u ekipi. Razlika je u tome što je odrastao na drugačiji način od Maradone, u Barseloni je od svoje dvanaeste godine – rekao je Palermo.

Pomalo je to čudna izjava 37-godišnjaka koji je za reprezentaciju odigrao svega 15 utakmica, od čega i trinaest minuta spomenute utakmice protiv Grčke. Četrnaest godina mlađi Messi, službeno najbolji fudbaler sveta za 2009. godinu, njegovu je karijeru nadmašio davnih dana. A, i još uvek stigne da odradi ono što mu Palermo prebacuje…

Povezana vest:  Zvezda promenila termin utakmice zbog košarkaša