Belgrade Beer Fest Air 2010Belgrade Beer Festa postao najposećeniji festival u Evropi
Još pre kraja ovogodišnjeg, osmog po redu, Belgrade Beer Festa, jasno je da je uveliko premašen prošlogodišnji rekord od 650.000 posetilaca. Naime, po policijskim procenama rađenim oko ponoći, tokom prve četiri festivalske večeri kroz Ušće je prošlo skoro 800.000 ljudi. Time je Belgrade Beer Fest izbio na čelno mesto liste najposećenijih festivala u Evropi.
Posetioci ovogodišnjeg Beer Festa prisustvovali su sjajnim nastupima Riblje čorbe, Bajage i Instruktora, YU Grupe, Ane Popović i mnogih drugih. Belgrade Beer Fest se zatvara danas, a zvezde večeri biće Van Gogh.
Takođe večeras će biti održano i finale takmičenja »Lavovski cug«. Takmičari će se nadmetati u brzom ispijanju piva i držanju bokala sa pivom, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Finale ovog takmičenja počinje u 00:45h na glavnoj bini.
Tradicionalno, Beogradska kulturna mreža dodeliće nagrade pivarama u 4 kategorije: Najbolje pivo festivala, najlepši štand, najbolja promocija i najljubaznije osoblje festivala.
Recan fond dodeliće bicikl od recikliranog aluminijuma, la ricicletta, posetiocu koji je pogodio koliko je limenki bilo izloženo na recan fond standu na Festivalu.
Povezana vest:  Mala škola vina