SPASIC SAMPION NA BRDUDragan Spasić šampion Srbije u brdskoj vožnji
Dragan Spasić, reprezentativac niškog Železničara MBN osvojio je šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u brdskoj vožnji na stazi na Divčibarama u organizaciji valjevskog kluba „Boba“, pod pokroviteljstvom Opštine Valjevo i uz podršku firmi „Venera bajk“, Valjevska pivara“, Servis „Elektrovolt“, Ćevabdžinica „Kod sata“, Pekara Dunja – Mionica i Pekara Mladenović, „Sokovi Jablanik“, „Vujić voda“, „Bleki sat“, „Guma promet“.
Spasić je stazu od 13 kilometra prešao za 28,12 minuta. Na cilju je bilo uzbudljivo jer je u istom vremenu drugo mesto zauzeo Esad Hasanović iz profi tima „Partizan Srbija“, dok je treći trku završio, što je prijatno iznenađenje, Dejan Vidaković iz apatinskog Asa sa 28,37 minuta.
Najuspešniji vozač do 23 godine bio je Jovan Zekavica iz „Borca Čačak“ koji je ukupno stigao četvrti u vremenu 28,37 minuta. Drugo mesto u ovoj kategoriji pripalo je Marku Stankoviću uz kraljevačkog Metalca sa 29,12 minuta, dok je treći Nikola Kozomara iz „Partizan Srbije“ sa 30,10 minuta.
Na stazi od 13 kilometra nadmetali su se i juniori i redosled je bio Marko Danilović (Borac) 30,46 minuta, Đorđe Stevanović (Železničar MBN) 30,48 i Miloš Stojanović (Metalac) 30,53.
U kadetskoj trci na 8,5 km, titulu je osvojio Stefan Stefanović iz Borca, ispred Uroša Živkovića i Miloša Borisavljevića (obojica iz kraljevačkog Metalca). Svi su imali vreme 19,20 minuta!
Najbrža dama bila je supertalentovana mlada, još kadetkinja, Jovana Ertić iz Metalca (21,05) koja je pretekla na stazi od 8,5 km prošlogodišnju šampionku Draganu Kovačević iz Avale (21,30) i Jovanu Krtinić iz apatinskog Asa (22,40).
Mlađi kadet subotičkog Sprataka Dario Nimčević prešao je stazu od 6,5 kilometra za 16,42 minuta i osvojio titulu, dok je srebrna medalja pripala Saši Selakoviću iz kluba „Boba“ (Valjevo), a bronzom se okitio Nemanja Dugalić (Borac) u vremenu 16,54 minuta.
Vozači domaćeg „Bobe“ Aleksa Radivojević i Jovan Jovanović osvojili su prva dva mesta u kategoriji poletaraca, dok je treći bio Miloš Milovanović iz užičkog „Ere“.
Tri najbolja mastersa u apsolutnoj trci bili su Dejan Dolašević iz Partizana, Aleksandar Milenković iz OBK Beograda i Dragoslav Simić iz Partizana. Po kategorijama, titule su osvojli Dejan Dolašević (od 30 do 39 godina), Aleksandar Milenković (40 – 49 godina), Zoran Pavlović (Metalac, 50 – 59 godina) i Mihajlo Vidaković (Vojvodina, preko 59 godina).
Povezana vest:  U subotu 23. aprila voziće se “Ozrenski maraton” na planinskim biciklima