MadonnaMadona zahvalila kralju Roma za zlatnu plaketu
Kralj rumunskih Roma Florin Čoaba izjavio je da mu se američka pevačica Madona zahvalila za plaketu od zlata koju je poslao početkom ove godine u znak zahvalnosti što je ona izrazila simpatije za Rome.
Zlatna plaketa od 24 karata izrađena je po specijalnoj narudžbi u Italiji, na zahtev kralja Roma, koji je početkom ove godine poslao Madoni, uz pomoć ambasade SAD u Rumuniji.
Čoaba priznaje da on lično nije govorio sa Madonom, već sa njenim impresarijom koji mu se zahvalio za plaketu u ime pevačice.
Kralj je ovog vikenda agenciji Mediafax izjavio da je poslao poklon Madoni jer ona voli Rome, a na koncertu u Bukureštu je govorila protiv diskriminacije romskih zajednica, što je bila vest koja je obišla svet.
Madonine reči su nam „pomogle mnogo više nego što su to mogle da učine sve naše organizacije tokom dvadeset godina“, naveo je Čoaba.
Madona je na koncertu, koji je održala prošlog avgusta u Bukureštu, rekla u pauzi između dve numere romske muzike da je za nju „vrlo tužno“ što su Romi diskriminisani u Istočnoj Evropi, jer ona veruje u toleranciju.
Publika je žviždala Madoni dok je to govorila, a to su tada strane agencije ocenile kao gest Rumuna protiv Roma.
Rumunska štampa prisutna tada na koncertu Madone je precizirala da to nije bio gest protiv Roma, jer za vreme izvođenja romske muzike bili su burni aplauzi, a Madona je bila izviždana tek kada je počela da govori i „deli lekcije Rumunima“.
Povezana vest:  Danijela Dimitrovska - novi “Victoria's Secret” model