bajaga20Bajagina majica na prodaju za pomoć deci

 

Majica rok muzičara Momčila Bajagića-Bajage našla se na dobrotvornoj aukcijskoj prodaji, čiji prihod ide za pomoć Prihvatilištu za decu iz Beograda da se preseli u veće prostorije, saopštio je danas promoter „Long plej“.

Na aukcijskom sajtu www.limundo.com do 9. septembra u 12.00 prodaje se majica kreatorke Nataše Šarić, nošena na jednom od slavljeničkih koncerata „Bajage i instruktora“ u beogradskom Sava Centru, održanih pred Novu godinu na turneji povodom 25 godina benda. Bajagićeva majica veličine XL, dostigla je do danas posle 42 ponude vrednost od 4.001 dinara, odnosno 38,03 evra.

Povezana vest:  Pretty by Flormar od sada i u Srbiji

Na strani www.limundo.com/Clan/Prihvatiliste/SpisakAukcija mogu se videti i ostale ponude iz ovog kruga humanitarne akcije „Pobedi za decu Prihvatilišta“.

Haljina i kapa pop pevačice Tijane Dapčević dostigla je 3.001 dinara, odelo i košulja voditelja televizije Pink Srđana Predojevića 1.601, haljina njegove koleginice Jovane Janković 5.001 dinara, a dres nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Dušana Savića, nošen na pripremama omladinske reprezentacije, 2.701 dinar.

Povezana vest:  Spektakularnim vatrometima i koncertima dočekana 2015.

Prihvatilište je saopštilo da se odevni predmeti poznatih prodaju u okviru njihove akcije „Pobedi za decu Prihvatilišta“, koja ima za cilj „preseljenje u prostorije većih kapaciteta kako bi se obezbedio novi dom za sve mališane kojima je pomoć potrebna“.

Prihvatilište za decu kao ustanova socijalne zaštite grada Beograda postoji 52 godine i zbrinjava decu i mlade od sedam do 18 godina iz čitave Srbije, oba pola, kojima je neophodna urgentna pomoć i zaštita, jer su bez roditeljskog staranja ili su žrtve zlostavljanja i zanemarivanja, trgovine ljudima i drugo.

Povezana vest:  Uz Liscu je svaki dan Dan zaljubljenih

-Kako broj dece iz najugroženijih kategorija raste, trenutni kapaciteti Prihvatilišta od 16 kreveta i površine ustanove od 250 kvadratnih metara, ne obezbeđuju dovoljno mesta za svu decu – navode iz Prihvatilišta.