Fotografija_KonkursPriče o Beogradu u UŠĆE Shopping Centru!

 

Beograd, grad smešten na ušću dveju reka, po mišljenju mnogih turista jedan je od najlepših i najinteresantijih gradova u Evropi. Kao omiljena destinacija za kupovinu i zabavu mnogih Beograđana i posetilaca grada, UŠĆE Shopping Center je, pored Pobednika, Knez Mihajlove, tornja na Avali i ostalih simbola grada, za kratko vreme postao još jedno prepoznatljivo mesto okupljanja i provoda. I upravo tim povodom, septembar će u UŠĆE Shopping Centru biti posvećen Beogradu, podsećajući sve sugrađane koliko zapravo vole svoj grad, i koliko su na njega ponosni.

UŠĆE Shopping Center, kao najposećenija šoping destinacija u zemlji i poznato mesto okupljanja, u septembru organizuje niz zanimljivih akcija u slavu grada Beograda. U okviru projekta pod nazivom „Zato volim Beograd“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, Fondom Ana i Vlade Divac (HOD) i radio stanicom Radio 3, u UŠĆE Shopping Centru su za sve posetioce osmislili po nešto sa ciljem predstavljanja duha našeg grada. Jedna od najinteresantnijih aktivnosti jeste jednomesečni foto-literarni konkurs „Jedan grad, bezbroj priča“ zatim izložba pod nazivom „Šetnja kroz Antički Singidunum“, izložba fotografija Beograda u saradnji sa HOD-om kao i tematska postavka „Tražeći Beograd“ o četiri grada koje nose ime Beograd (Belgrade) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Povezana vest:  Vip nastavlja da ulaže u edukaciju mladih

JEDAN GRAD, BEZBROJ PRIČA

UŠĆE Shopping Center od 04.09. do 04.10. organizuje foto-literarni konkurs „Jedan grad, bezbroj priča“ na kome će svi zainteresovani moći da, kratkom pričom i fotografijom, prikažu omiljene kutke svog grada na najlepši način. Konkurs se sprovodi na  zvaničnoj Facebook stranici UŠĆE Shopping Centra: http://www.facebook.com/usceshoppingcenter i sajtu centra www.usceshoppingcenter.com gde svi zainteresovani ljubitelji Beograda mogu poslati fotografiju svog omiljenog gradskog mesta i napišu o tome kratku priču. Pobednike konkursa očekuju fantastične nagrade kao što su foto aparat, mobilni telefon, netbook i mnoga druga iznenađenja.

Povezana vest:  IZLOŽBA MODNIH FOTOGRAFIJA - Aleksandar Kujučev, Nebojša Babić i Miša Obradović

 

ŠETNJA KROZ ANTIČKI SINGIDUNUM

Osim jednomesečnog konkursa o najdražem mestu u gradu, posetioci UŠĆE Shopping Centra će biti u prilici da uživaju u još tri izuzetno interesantne izložbe. Na prvom spratu UŠĆE Shopping Centra posetioci mogu pogledati izložbu koja je svojevrsna istorijska šetnja gradom u vreme Rimske vladavine – Singidunumom. Izložba je organizovana u saradnji sa TOB-om, i predstavlja  najznačajnija obeležja tog doba, kao i samog grada. Posetioci mogu da vide rimsku kartu sveta, rimske terme, prikaze ostataka antičkih bedema beogradske tvrđave, rimske dvorane kao i lapidarijume Narodnog Muzeja i Biblioteke grada Beograda.

TRAŽEĆI BEOGRAD

I odmah nakon što posetici pogledaju fotografije drevnog grada, još jedna izložba će im omogućiti da otputuju na sasvim neočekivanu destinaciju vezanu za isti grad, i to u daleku Ameriku. Izložbena postavka pod nazivom „Tražeći Beograd“ predstaviće zapravo priču i putovanje kroz četiri grada Beograda koji se nalaze u Americi. Pored upoznavanja sa obeležjima istoimenih gradova u Americi, svi zainteresovani moći će da vide i postavku originalnih Harli Dejvidson motocikala kao i da se fotografišu pored  još jednog simbola američke kulture – Fordovog oldtajmera, a biće  i muzičkih iznenađenja.

Povezana vest:  Čuvari Tajne pomeraju granice za obaranje Ginisovog rekorda

I LOVE BELGRADE

Kao rezultat saradnje UŠĆE SC i Fonda Ana i Vlade Divac (HOD) još jedna zanimljiva prodajna postavka krasiće enterijere UŠĆE SC tokom septembra – u pitanju su sjajne fotografije Beograda koje je autor Sanja Knežević pretvorila u postere. Pored toga, majice sa fotografijama Beograda i natpisom „I love Belgrade“ kao i druge memorabilije Beograda koje je HOD pripremio, posetioci UŠĆA moći će da kupe na njihovom štandu. Sav prihod od prodatih proizvoda ide u humanitarne svrhe.