moj_stocic_skadarijaOdržan MOJ STOČIĆ u Skadarliji

 

Večeras je u Skadarliji obeleženo tri godine akcije „Moj stočić“. Izložbu i proslavu je svečano otvorila gospođa Jasna Dimitrijević, direktor Turističke organizacije Beograda. Akcija „Moj stočić“ pokrenuta je na inicijativu Sekretarijata za obrazovanje grada Beograda i uz svesrdnu pomoć Jasne Maksimović, koja je započela saradnju sa Draganom Ognjenović, autorom projekta „Moj stočić”.

Tokom tri godine akcija „Moj stočić“ dosta je pokrenula i promenila, i zajedno sa velikim brojem prijatelja koji su joj se pridruživali, činila sve da mali svet učenika osam škola za decu sa smetnjama u razvoju bude bolji, a samim tim i ovaj veliki svet.

Povezana vest:  Zimska Moda za poneti 21, 22. i 23. decembar od 17 – 22h

Večeras su nagrađeni pre svega oni čija su dela prepoznatljiv znak Stočića, a to su mali stvaraoci:

Nagradu za malog keramičara , učenici Aleksandri Mohan III 4 odeljenja Srednje škole za oštećene sluhom, nagluve, Stefan Dečanski iz Beograda, dodelio je naš prvi donator Izdavačka kuća Klett, gospođa Gordana Knežević Orlić.

Nagradu za malog tekstilca, učenici Ivani Pavlović, III razreda srednje škole Sveti Sava sa Umke, dodelio jenovi prijatelj akcije bakaluk.rs, gdin Rastko Ulić.

Povezana vest:  Viktorija Bekam s ravnim stomakom u petom mesecu trudnoće

Nagradu za malog stolara, Aleksandru Jeftiću, učeniku drugog razreda srednje škole dodelio je dugogodišnji saradnik Arhitektonski fakultet Beogard, gdin profesor Zoran Đukanovic.

Nagradu za malog umetinika , autoru skulpture „svinjice“ Stefanu Stefanoviću, bivšem učeniku škole Veljko Ramadanović iz Zemuna dodelila je Dragana Ognjenović.

Jubilej su uveličali mini koncertom „Wonder string quarteta“, kao i brojne poznate ličnosti: Irena Mišović, Tamara Krcunović, Rada Đurić, Marija i Dragan Tarlać, Tamara Paunović, Vesna Mandić, Ivana Bajić, Ašok Murty, Miloš Milovanović…

Povezana vest:  "Dva mirisa ruže" - stoto izvođenje