let_3Let 3 u predstavi Kiklop

 

Članovi riječkog alternativnog rok sastava „Let 3“ izvode muziku u predstavi „Kiklop“, koja će biti premijerno izvedena 4. oktobra u pozorištu „Scena Gorica“ u Velikoj Gorici, u Hrvatskoj.

-Na granici komedije i tragedije, satire i slepstika, bez uzvišenih i božanskih bića, bez objava velikih istina, ali prepun travestije, parodije i bučnog plesa, ‘Kiklop’ uz pomoć benda ‘Let 3’ postaje spektakl koji vas poziva na pozorišni događaj godine u kojem ste oduvek željeli sudelovati – saopštio je diskograf „Dalas rekords“(Dallas records).

Povezana vest:  Ana Stanić i Ivana Peters iz dnevne sobe samo na YOUBOXU

Kako se navodi, u predstavi reditelja Ivice Buljana po Euripidovoj satiri „Kiklop“, uz glumce Marka Cindrića i Franu Maškovića, pojavljuje se i pevač „Leta 3“ Zoran Prodanović-Prlja, a u

„dionizijskim bahanalijama sudeluju mladi i talentovani glumci i plesači, te studenti Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu“.

-Temeljen na poznatoj epizodi iz devetog pevanja Homerove ‘Odiseje’, Euripidova satirska drama ‘Kiklop’ se danas može čitati kao žanr koji istovremeno potencira moralne slabosti pojedinca ironizirajući ih, otkriva dvoličnost vremena reltivizirajući ga, te kritikuje društvo satirom opravdavajući njegove slabosti – kaže se u saopštenju.

Povezana vest:  Džastin Biber uz bokserskog šampiona Flojda Mejvedera