RTS_LOGODokumentarac o Dugmetovoj Selmi na RTS-u

 

Radio-televizija Srbije (RTS) najavila je danas da će u sklopu serijala dokumentaraca javnih servisa iz regiona pod nazivom „Susedi – jedan pogled“ prikazati 25. septembra film „Selma“, inspirisan istoimenom pesmom „Bijelog dugmeta“ iz 1974. godine.

-Bosansko-hercegovačka radio televizija (BHRT) biće predstavljena dokumentarnim filmom reditelja Srđana Šarenca ‘Selma’. Film se bavi Selmom Borić, kojoj je pesnik Vlado Dijak (1925-1988) napisao pesmu, na osnovu koje je Goran Bregović komponovao muziku – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Večera Nikole i Eme, Nemeš preuzeo stvari u sveoje ruke, Tamara i Nikola dobili bebu

Iz RTS-a navode da je „Selma“ priča o „neostvarenoj ljubavi i tragediji, kobnoj slavi koju je pesma za sobom povukla“, a Šarenčev film biće emitovan 25. septembra u 14.30 na Drugom programu.

Sarajlija Šarenac (33) završio je režiju u Beogradu, a pored „Selme“ (2005) snimio je dokumentarac o kultnoj humorističkoj emisiji „Top lista nadrealista“, i režirao nekoliko epizoda serije „Mile protiv tranzicije“.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Marijana Čvrljak pobednica regionalnog Velikog Brata (FOTO)

Kako je najavljeno, u okviru serijala koji na RTS stiže posredstvom nevladine organizacije „Erno“, svake druge subote u pomenutom terminu biće emitovani dokumentarci kao što je „Jadranski cunami“ Hrvatske radio-televizije o nepogodi koja je 1978. godine zadesila Velu Luku.

Mađarska nacionalna televizija predstaviće se dokumentarno-animiranim filmom „Narodna Biblija“ o verovanjima Mađara zasnovanim na Svetom Pismu, dok Radio-televizija Slovenije dolazi sa dokumentarnim filmom „Piramide“ o navodnim piramidama u Visokom, u Bosni i Hercegovini.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Animal Planet: Čudesno veliko plavetnilo