Leonardo Di KaprioLeonardo Di Kaprio će se zauzeti za indijske tigrove

 

Holivudski glumac Leonardo Di Kaprio će svoju slavu staviti u službu indijskog tigra, životinjske vrste kojoj preti istrebljenje, izjavio je u subotu jedan zvaničnik indijske vlade.

Leonardo Di Kaprio i indijski ministar za okoliš Džairam Rameš sastali su se u petak u Nju Jorku, na prijemu koji je organizovala nevladina organizacija „Coalition for Rainforest Nations (CfRN).

Povezana vest:  Pripremite savršen poklon uz Avon

-Glumac se sastao s ministrom i kazao mu kako želi da senzibilizira javnost u vezi s indijskim tigrovima – objasnio je agenciji AFP jedan zvaničnik iz ministarstva koji je želeo da ostane anoniman.

Prema istom izvoru, glumac je „planirao da dođe u Indiju i učestvuje u očuvanju vrste“.

Procenjeno je da ima oko 1.350 indijskih tigrova, što je malo više od trećine od 3.700, koliko ih je bilo 2002. godine.

Povezana vest:  Exitov novi panel istražio izvore kolektivne traume, kako je razumeti i suočiti se sa njom

Premijer Manmohan Sing je pre dve godine formirao agenciju za borbu protiv krivolova i jednu brigadu za zaštitu tigrova sastavljenu od bivših vojnika.

Uprkos naporima, krivolovci su ubili 32 tigra u 2009. godini, a ove godine tri, saopštilo je Udruženje za zaštitu divljh životinja u Indiji.

Zabranjeno je loviti tigra svuda u svetu, ali njegova koža, kandže i kosti su na velikoj ceni u Kini i u jugoistočnoj Aziji gde im se pridaju lekovita svojstva, smatraju stručnjaci za okolinu.

Povezana vest:  Mia Šunjka nova „Palette zvezda"