ne verujem u ljubavPromocija knjige (Ne) verujem u ljubav“ Vesne Zakonović-Arežina

 

 

Umesto klasične promocije, izdavačka kuća „Alnari“ priredila je klasičnu disko žirku  u novotvorenoj knjižari „Vulkan“ u Sremskoj ulici na kojoj je proslavila  izlazak iz štampe drugog izdanja ljubića Vesne Zakonović-Arežina „(Ne) verujem u ljubav“. Ko tvrdi da mladi više ne čitaju bio bi iznenadjen gužvom koja je vladala na poslednjem spratu mega knjižare i to ne samo da bi djuskali uz zaglušujuću rok i rep muziku već da bi im autorka potpisala knjigu o kojoj se pročulo i bez medijske podrške.

Povezana vest:  Hotelski lanac Karisma Hotels & Resorts otvorio rizort Margaritaville Island Reserve Cap Cana

Autorka za sebe kaže da je pisac po rodjenju, novinarka i voditeljka po opredeljenju, i da je već više od decenije prisutna u srpskim medijima. U svetu spektakla i zabavne muzike poznata je kao tekstopisac i kompozitor, a napisala je prvi roman jer joj je pisanje hobi.

Na koricama knjige umesto preporuke nekog kritičara piše „kada upoznate gospodina Pravog da li da ga poljubite ili da pobegnete?“ i to je publici, koja se večeras okupila, izgleda, bilo dovoljno privlačno da se opredele za kupovinu knjige u kojoj se (valjda) dobija odgovor na ovo pitanje.

Povezana vest:  Mirišljavi metro-vozovi u Beču

Autorka kaže da je za junakinje odabrala dve dijametralno suprotne 28-godišnjakinje Lanu i Anu kao prototipove savremenih urbanih žena u našoj sredini.

Lana ima milion neuspleih pokušaja da nadje gospodina pravog, ali ima bogat društveni život, omiljena mesta za izlaske, „stambeno je situirana, emotivno ruinirana“.

Ana je posle veoma skromnog ljubavnog iskustva uplovila u brak pa sa 28 godina ima muža i petogodišnju ćerku a svakoga dana se pita šta će spremiti za ručak dok sanja o izlascima i glamuroznom svetu. Razmena iskustava, primera iz tudjih života i saveta ove dve predstavnice generacije koja se rodila osamdesetih, rasla u Miloševićevoj eri, a bori se za mesto pod suncem u tranzicionoj Srbiji je tema romana koji, sudeći po večerašnjoj burnoj promociji, pretenduje da postane bestseler.

Povezana vest:  Počela četvrta sezona projekta „ZdravoRastimo"