Chevrolet-SOS_seloChevrolet poklanja 100 automobila SOS dečijem selu
Na Chevrolet modnoj pisti u Parizu, danas su Chevrolet Europe i Međunarodno udruženje SOS dečijih sela najavili početak evropskog partnerstva sa ciljem obezbeđivanje povećane mobilnosti dece pod zaštitom i njihovih staratelja. SOS dečija sela pruža topli dom za siročad i ostavljenu decu, preventivnu podršku porodicama sklonim ostavljanju dece, kao i obrazovnim ustanovama.
Radi započinjanja ovog partnerstva  2011  – a u sklopu proslave stogodišnjice Chevrolet-a – Chevrolet će pokloniti sto rođendanskih poklona SOS celima: sto Chevrolet automobila.
-Poklanjanje automobila najprirodniji je način na koji mi, kao proizvođač automobila, možemo da pomognemo SOS selima. Nadamo se da ova vozila mogu da poboljšaju svakodnevni život dece i njihovih staratelja – istakao je Vejn Brenon, Predsednik kompanije Chevrolet Europe i dodao: – Sa ponosom pomažemo nezavisnu organizaciju sa posvećenošću i predanošću kakve SOS demonstrira i u svakodnevnom radu i u programima za ublažavanje posledica katastrofa.
Program „Wheels for Kids“ povećaće mobilnost dece i njihovih SOS pomajki, kao i sposobnost socijalnih radnika angažovanih u SOS programima jačanja porodice, radi posete ugroženim porodicama u njihovim zajednicama.
-Od malih gradskih automobila do sedmoseda, Chevrolet vozila će biti od koristi u različite svrhe – istakao je Rihard Pihler, Generalni sekretar Međunarodnog udruženja SOS dečijih sela.
– SOS majke treba da budu mobilne iz istog razloga kao i drugi roditelji. Oni se nose sa istim izazovima kakve podrazumeva vođenje velikog domaćinstva. Kroz program podrške porodici, naši socijalni radnici posećuju siromašne zajednice kako bi pomogli porodicama da se staraju o sebi i sopstvenoj deci. Veoma često, ove zajednice su udaljene i teško pristupačne. Mobilnost svih naših saradnika je zaista od suštinskog značaja za podršku koju pružamo deci – objasnio je Pihler.
Kao sledeći korak, planira se proširenje programa kako bi istim bili obuhvaćeni svi Chevrolet zastupnici i zainteresovani kupci. Trenutno se razvijaju programi servisne podrške ill obrazovnih mogućnost koje se pružaju preko Chevrolet zastupništava, kao i programi koji uključuju kupce.
Na Chevrolet modnoj pisti je takođe najavljeno da će veoma posebna odeća, koju je za Chevrolet dizajnirao čuveni francuski dizajner visoke mode Frank Sorbier, biti ponuđena na aukciji u 2011.  tj. godini  stogodišnjeg jubileja Chevrolet-a  – od čega će prihod biti usmeren SOS dečijim selima u Francuskoj.
U sklopu Chevrolet programa podrške mladima, Chevrolet takođe organizuje i umetnička takmičenja pod nazivom „Mladi? Kreativni? Chevrolet!“. Ovo takmičenje pruža platformu za usavršavanje mladih umetnika kroz stvarne projekte i putovanja sa uzorima u njihovom polju primenjene umetnosti.
Povezana vest:  Švedski modni brend Lindex, otvara svoju prvu prodavnicu u Beogradu (FOTO)