lotar_mateus_1Lotar Mateus: Berbatov me odbio, ta priča je gotova

 

Lotar Mateus, koji je pre desetak dana imenovan za novog selektora bugarske reprezentacije, priznaje kako nije uspeo u svojoj misiji vraćanja najboljeg bugarskog fudbalera Dimitra Berbatova u nacionalnu ekipu.

Napadač Mančester Junajteda, koji igra u velikoj formi, objavio je u maju ove godine kraj svoje karijere u bugarskoj reprezentaciji, za koju je postigao 48 golova.

Povezana vest:  Salvio: Benfika je kvalitetan tim, želimo titulu u LE

Bez njega je Bugarima jako loše krenulo u kvalifikacijama za Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Bugarska je izgubila na Vembliju od Engleske s 4-0, a potom i u Sofiji od Crne Gore koju vodi hrvatski stručnjak Zlatko Kranjčar s 1-0. U G grupi još su Švajcarska i Vels.

Nakon uvodna dva poraza, Stanimir Stoilov je podneo ostavku na dužnosti selektora, a nasledio ga je Lotar Mateus, rekorder po broju u nemačkoj reprezentaciji i kapiten bivše Zapadne Nemačke koja je 1990. godine osvojila titulu svetskog prvaka. Mateus, koji će na klupi Bugarske debitovati za osam dana na gostovanju kod Velsa u Kardifu, priznao je da nije uspeo da nagovori Berbatova na povratak u tim, što je najavljivao kao prvi potez nakon preuzimanja klupe Bugarske..

Povezana vest:  Tokom derbija osam povređenih, jedan teže

-Razgovarao sam s Berbatovim nekoliko puta, ali on nije spreman za povratak. Nije mi dao nikakav razlog o svojoj odluci, ali ta priča je za mene sada gotova. Priliku će dobiti neki drugi igrači. Možda je to kao u nemačkoj reprezentaciji uoči ovogodišnjeg Mundijala. Balak se povredio, priliku su dobili Ozil i Kedira, i eto ih sada obojice u Real Madridu – izjavio je Mateus za Kicker.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Evandro doneo pobedu Zvezdi i približio je Partizanu (FOTO)

PHOTO: ataimages.rs