DevojcicaPorodica Stiga Lašona o postojanju nedovršenog rukopisa

 

Porodica pokojnog švedskog pisca Stiga Lašona (Stieg Larsson) saopštila je da postoji nedovršeni rukopis za navodno peti roman njegovog serijala „Milenijum“, objavio je danas Bi-Bi-Si njuz (BBC News).

Piščev brat Joakim izjavio je u intervjuu američkoj televiziji Si-Bi-Es (CBS) da mu je Stig Lašon, 10 dana pre nego što je 2004. iznenada umro, rekao da je knjiga „skoro završena“.

Povezana vest:  Takmičenje diplomatskog kora – nacionalna jela na meniju

Tri romana serijala „Milenijum“ prodata su u nekoliko miliona primeraka širom sveta. Joakim Lašon je naveo da je nedovršena knjiga napisana kao da je peta u nizu a ne četvrta.

-Ova četvrta knjiga je zapravo peta, zato što je mislio da je nju zabavnije napisati nego četvrtu – rekao je brat pisca.

Prema njegovim rečima, taj nedovršni rukopis neće biti objavljen pošto on i njegov otac to navodno neće dozvoliti.

Povezana vest:  I miris i ukus i muzika!

Rukopis je trenutno kod dugogodišnje životne saputnice Stiga Lašona ali nije jasno da li se radi o četvrtoj knjizi serijala ili o onoj o kojoj je govorio Joakim Lašon.

Prema trilogiji Stiga Lašona – bestselerima „Kula od karata“, „Muškarci koji mrze žene“ i „Devojčica koja se igrala vatrom“ – u Švedskoj su snimljeni filmovi. Trilogiju će adaptirati i američki režiser Dejvid Finčer (David Fincher) a glavnu ulogu tumačiće Danijel Krejg (Daniel Craig).

Povezana vest:  NOVA PALETTE MOUSSE COLOR BOJA U OBLIKU PENE, Promućkaj i oboji – za devojke koje žele da se zabave