porodica_obradovic_ispred_novog_doma_u_alibunaruKompanija Mozzart i Fond Ana i Vlade Divac udomili porodicu Obradović

 

Akciji „Možeš i Ti“, Fonda „Ana i Vlade Divac“, priključila se kompanija Mozzart donacijom od 10.000 evra koja je porodici Obradović omogućila preseljenje iz kolektivnog centra u kuću sa ličnom adresom.

Četvoročlanu porodicu Obradović čine Sonja i Dalibor Obradović i njihova deca Luka i Mihajlo. Dalibor je poreklom iz mesta Novi grad u Bosni iz kojeg je 1995. izbegao. Od tada je živeo u Kolektivnom centru „Krnjača“. Zasnovao je porodicu sa Sonjom a jedini izvor prihoda bile su im Daliborove nadnice od sezonskih poslova.

Povezana vest:  Podrška Telekoma Srbija ženskom preduzetništvu i aktivizmu

Nakon 15 godina provedenih u kolektivnom centru, u kojem je ova porodica živela u jednoj sobi, život Sonje, Dalibora i njihove dece se promenio preseljenjem u vlastitu kuću. Zahvaljujući kompaniji Mozzart i Fondu „Ana i Vlade Divac“ Obradovići danas žive u svojoj kući u Alibunaru u Vojvodini. Kažu da im se sreća osmehnula i da još uvek ne veruju da imaju svoju kuću i da ne dele kupatilo i kuhinju sa drugima.

Povezana vest:  Tamara Jarić prvi put na Belgrade Fashion Weeku

-U kolektivnim centrima širom Srbije još uvek živi oko 1000 porodica. Mi činimo sve da zajedno sa našim partnerima, Komesarijatom za izbeglice i UNHCR-om, i donatorima, stambeno obezbedimo što više porodica i pomognemo im da nastave život u normalnim uslovima. Posao svih nas je da pružimo pomoć ovim porodicama jer oni sami nisu u mogućnosti da okolnosti promene. Zahvaljujem se kompaniji Mozzart na razumevanju za probleme ljudi koji više od decenije žive u nekoliko kvadrata, zaviseći od tuđe pomoći. Nama je važno da svaka porodica, sutra kada se kolektivni centri zatvore, ima svoj krov nad glavom i ne bude na ulici sa decom – rekla je Snežana Divac, predsednica Fonda „Ana i Vlade Divac“.

Povezana vest:  Koncertom Iglsa počele svečanosti venčanja princa Alberta