jatJat po zimskom redu letenja leti na 32 odredišta

 

Srpska aviokompanija Jat ervejz (Airways) najavila je danas da će po zimskom redu letenja, koji počinje da važi u nedelju 31. oktobra, leteti iz Beograda za 32 grada u 23 zemlje Evrope i Bliskog istoka.

Kako se navodi u saopštenju, Jat će u ponudi imati i 86 letova koji se realizuju sa partnerskim kompanijama na principu razmene mesta (code share).

Prema zimskom redu letenja, Jat ervejz će na redovnoj liniji leteti dva puta nedeljno za Solun, a broj letova za Amsterdam povećan je sa pet na sedam, pre svega zbog potreba tranzitnih putnika prema Severnoj Americi i srpske dijaspore. Takođe, broj letova za Dubai povećan je sa jednog na tri nedeljno.

Povezana vest:  ODRŽANA REVIJA PASA SVIH RASA U DELTA CITYJU

Tokom zimskog reda letenja najfrekventnije linije Jat ervejza biće one za Amsterdam, Pariz, London, Frankfurt, Beč, Cirih, Moskva, Skoplje, Podgorica, Tivat i Sarajevo, na kojima avioni nacionalnog avioprevoznika lete najmanje jednom dnevno.

Za Ljubljanu se leti šest puta nedeljno, za Diseldorf, Rim i Larnaku pet puta a za Milano, Istanbul i Pafos, koji će se povremeno koristiti kao alternativni aerodrom na Kipru, četiri puta.

Povezana vest:  Vaša make-up inspiracija za jesen - otkrijte 40 novih nijansi

Jat će tri puta nedeljno leteti za Stokholm, Štutgart, Berlin, Kopenhagen, Brisel, Trst i Dubai, za Atinu, Tel Aviv, Geteborg i Solun dva puta a za Maltu, Tripoli i Monastir jednom nedeljno.

Na osnovu komercijalnih „kod šer“ ugovora o zajedničkom korišćenju linija, putnici iz Srbije moći će da putuju prema svim destinacijama na svim kontinentima.

Povezana vest:  Agencija Communis najbolja i u 2011. godini

Takve aranžmane Jat ervejz ima sa Lufthanzom (Lufthansa), Er Fransom (Air France), Alitalijom (Alitalia), Britiš ervejzom (British Airways), Svis erom (Swiss Air), Emirejtsom (Emirates) i drugim aviokompanijama.

Inače, Jat ervejz se intenzivno zalaže za jačanje saradnje sa aviokompanijama u regionu u cilju efikasnijeg poslovanja, povećanja broja destinacija i frekventnosti letova.

Jat je dogovorio saradnju sa Montenegro erlajnzom i slovenačkom Adrijom ervejz, ima „kod šer“ aranžman sa rumunskim Taromom a uskoro će početi saradnju i sa bosanskim BH erlajnzom.