FSS_logoKUP SRBIJE

 

Zvezda na Teleoptik, Partizan u Nišu protiv Sinđelića

 

Fudbaleri Crvene zvezde put ka odbrani trofeja u Kupu Srbije u četvrtfinalu će nastaviti duelom sa filijalom „večitog“ rivala Partizana – Teleoptikom.

Žrebom u Beogradu danas je odlučeno da će Zvezda biti domaćin jednom od dva preostala drugoligaša u Kupu.

Drugi predstavnik Prve lige Srbije, Sinđelić, u Nišu će dočekati aktuelnog šampiona Super lige Partizan.

Vojvodina će u Novom Sadu biti domaćin Jagodini, a Sloboda Sevojno će dočekati Spartak iz Subotice.

Utakmice četvrtfinala Kupa Srbije igraće se 10. novembra.

Od ove godine u polufinalu mečevi, koji se od ove sezone igraju u dve utakmice, zakazani su za 16. mart i 6. april 2011. godine.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 23. kola i tabela

Koordinator za sportska pitanja u fudbalskom klubu Partizan Albert Nađ rekao je da je njegova ekipa favorit u duelu sa Sinđelićem, ali da će se crno-beli dobro pripremiti za duel sa drugoligašem iz Niša.

-Partizan je favorit i od toga ne treba bežati. Kao i svake, mi i ove sezone želimo da osvojimo sve trofeje. Očekuje nas interesantna utakmica u Nišu, dobro ćemo se pripremiti i proučiti ekipu

Sinđelića – rekao je Nađ novinarima posle žreba.

-Dobićemo informacije od kolega iz Teleoptika, koji su igrali protiv Sinđelica u prvom kolu Prve lige Srbije. Ništa nećemo prepustiti slučaju, utakmice u Kupu su uvek interesantne i neizvesne. Očekujem pun stadion, dobru predstavu i da grad domaćin bude zadovoljan što mu Partizan dolazi – dodao je on.

Povezana vest:  Fudbaleri Španije izgubili od Japana na startu takmičenja

Tehnički sekretar fudbalskog kluba Crvena zvezda Goran Negić rekao je da ne očekuje laku utakmicu protiv Teleoptika, ali da je cilj crveno-belih da nastavi takmičenje u Kupu i na proleće.

-Samim izvlačenjem Partizanove filijale – Teleoptika, ne očekujem laku utakmicu. Međutim, utakmicu igramo na našem stadionu, ulazimo u meč sa željom da pobedimo i da nastavimo takmičenje i na proleće – rekao je Negić.

Povezana vest:  Čileanci odbili ponudu sa Kosova za prijateljski meč

-Naravno, bilo bi nam teže da igramo na gostovanju u Zemunu, pokazalo se da je Kup nezgodno takmičenje, nema nepobeđenih u susretima sa ‘malim’ ekipama. To su dokazale utakmice Sinđelića i Teleoptika u ovosezonskom takmičenju u Kupu – dodao je on.

Direktor fudbalskog kluba Vojvodina Miodrag Pantelić rekao je da očekuje da će njegova ekipa ući u polufinale Kupa.

-Jagodina ima kvalitetan tim, igrali smo sa njima u prvom kolu Super lige (0:0), kada su nas mnogo namučili. Ali, mi smo kvalitetniji, očekujem da ćemo ući u polufinale – rekao je Pantelić.