FSS_logoOdržana sednica Odbora za hitna pitanja FSS

 

U Fudbalskom savezu Srbije održana sednica Odbora za hitna pitanja FSS, kao priprema pred sutrašnje zasedanje Izvršnog odbora FSS – Skupština opštine Stara Pazova (12.00 časova). Odbor je zasedao u proširenom sastavu, na čelu sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem i članovima: potpredsednicima Draganom Đorđevićem, Dragoljubom Vukadinovićem, Ivanom Ćurkovićem i Branimirom Babarogićem, uz prisustvo generalnog sekretara Zorana Lakovića i predsednika regionalnih saveza Radeta Đurovića (Beograd), Ratka Borovnice (Vojvodina) i Duška Sekulića (Zapadna Srbija).

Na sednici su prvo razmatrane tačke, koje će biti na dnevnom redu zasedanja Izvršnog odbora FSS: informacija o aktivnostima reprezentativnih selekcija, izveštaj takmičarskih organa za sezonu 2009/ 10, pitanja u vezi propozicija i kalendara takmičenja, pitanja u vezi suđenja, razmatran je i izveštaj Nadzornog odbora i Finansijskih komisija FSS o poslovanju proteklih šest meseci, informacija u vezi izgradnje Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi…

Povezana vest:  Đukić: Možemo da pobedimo svakog, pa i Barselonu

Jednoglasno je prihvaćen predlog da se za direktora mlađih selekcija FSS imenuje Mitar Mrkela, bivši reprezentativac i aktuelni sportski radnik. Mrkela je odigrao pet utakmica za „A“ reprezentaciju i osam za olimpijsku selekciju. Osvajač je bronzane medalje na Igrama u Los Anđelesu, 1984. godine. U dugoj i uspešnoj igračkoj karijeri, igrao je za OFK Beograd, Crvenu zvezdu, Tvente, Bešiktaš i Sent Luis. Radio je i kao trener sa mlađim kategorijama OFK Beograda, bio direktor Omladinske škole Crvene zvezde, pomoćni trener prvog tima Crvene zvezde i sportski direktor OFK Beograda. U periodu od 2001. do 2005. godine bio je predsednik Fudbalskog saveza Beograda, kao i predsednik odbora za Omladinski fudbal pri Fudbalskom savezu Jugoslavije.

Povezana vest:  Pobeda Liverpula nad Vest Bromvičom

I Dušan Savić je dobio novo, zapravo staro zaduženje u Fudbalskom savezu Srbije – biće ponovo postavljen na mesto direktora Škole za trenere FSS. Od odlaska Milorada Kosanovića sa pozicije direktora Škole za trenere FSS, Dušan Savić je uporedo radio na toj odnosno funkciji direktora mlađih reprezentativnih selekcija. I ovom prilikom računalo se na dugoročna rešenja što će i ubuduće biti intencija svih kadrodvskih rešenja i odluka…

Povezana vest:  Regionalni kamp „Životni šampioni“ za 150 fudbalera mlađih kategorija

Jedna od odluka sa sednice odnosi se i na troškove službenih lica za Pionirsku ligu Srbije, Prvu žensku ligu i Futsal ligu Srbije – Fudbalski savez Srbije će snositi 50 odsto troškova ovih takmičenja, sve u cilju finasijskog olakšanja za klubove. Prihvaćeno je da FSS obezbedi sportsku opremu za 138 polaznika sudijskog seminara, koji će biti održan 2. avgusta u Kragujevcu.

Na kraju sednice, predsednik Tomislav Karadžić obavestio je prisutne o detaljima prepodnevnog susreta i razgovora sa Radomirom Antićem, selektorom „A“ reprezentacije.