murinjo_5

Žoze Murinjo: Moji igrači su mrtvi

Nizu dugom više od devet godina protegnutom kroz 150 utakmica došao je kraj. Tim pod vođstvom Žozea Murinja poražen je na domaćem terenu. Murinjov Real Madrid je u 30. kolu Primere poražen od Sporting Hihona na Santiago Bernabeuu s 1-0.

Na press-konferenciji održanoj posle susreta Murinjo je ponudio svoje razmišljanje zbog čega je došlo do prvog Realovog poraza u sezoni.

-Znali smo naše limite. Igrači su mrtvi. Sreća je deo fudbala, naši su je protivnici danas imali, a mi nismo“, rekao je Murinjo čija je ekipa pružila priliku Barseloni da eventualnom pobedom nad Vilarealom pobegne na praktično nedostižnih osam bodova prednosti osam kola pre kraja.

Povezana vest:  Kosovo dočekuje Ekvatorijalnu Gvineju

-Matematika kaže da prvenstvo nije još gotovo, ali realno, ako se razmak s pet poveća na osam bodova, onda bi bilo praktično nemoguće stići zaostatak. Nedostajali su nam Kristijano Ronaldo, Marčelo, Ćabi Alonso, Karim Benzema i zato smo pokušali da igramo na drugačiji način, pritiskajući protivnika daleko od gola i igrajući direktnije. Ali fudbal je nepredvidljiv. Imali smo puno prilika za postizanje gola, neke s dva metra udaljenosti. Na kraju smo morali ići po gol. Rezultat 0-0 za nas bi isto bio jednak porazu. Protiv Totenhema 0-0 bi bio dobar rezultat, ili barem ne tako dramatičan – rekao je portugalski stručnjak.

Povezana vest:  Olić produžio ugovor sa Volfsburgom do 2016.

Na kraju je Murinjo progovorio i o nadolazećem četvrtfinalnom susretu protiv Totenhema u Ligi šampiona i hoće li igrači koji su propustili susret protiv Sportinga u njemu zaigrati.

-Ako Ronaldo zaigra, biće to zato jer smo se on i ja odlučili za rizik. Naši lekari kažu da će biti spreman tek za Atletik Bilbao sledećeg vikenda, isto kao i Benzema. Marčela neće biti još dve nedelje. Sutra ću razgovarati s povređenim igračima i tek onda ću odlučiti hoću li ići na rizik.

Povezana vest:  Rakitić za pobedu Barselone protiv Bilbaa