lopta_u_kosuEP MLADIH KOŠARKAŠICA

Pobeda nad Turskom

 

Srbija – Turska 75:71

 

Ženska mlada reprezentacija savladala je Tursku u drugom kolu druge runde takmičenja na Evropskom prvenstvu u Letoniji. Bolju igru iz drugog poluvremena naše devojke su krunisale pobedom, ali za plasman u četvrtfinale potrebna nam je pobede i u poslednjem kolu, protiv Belorusije (sreda, 13 časova).

Izabranice Dragomira Bukvića su bile svesne da prava na kiks nemaju, zato su počele u velikom grču. Bilo im je potrebno više od 20 minuta da se opuste. I, kada su to uradile, došle su do svoje prepoznatljive igre. Jakom odbranom su sasvim razbile napade Turske i malo po malo preuzimale konce igre u svoje ruke.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana pobedom počeli Ligu šampiona

Predvodila nas je sjajna Sara Krnjić koja je bila kreator serije kojom smo se krajem prvog i početkom drugog poluvremena sasvim vratili u igru. Kada smo uhvatili ritam, Turkinje više nisu imale šansi.

Dragomir Bukvić, selektor našeg tima, posle utakmice je rekao: „Na startu smo odlično igrali u odbrani, ali to nismo materijalizovali u napadu. Napravili smo nekoliko grešaka, pormašivali šuteve, a Turkinje su krenule sa prodorima i na taj način nas „ubile“. Devojke su prosto stale. I trema je bila velika. Ali, zato smo u drugom poluvremenu igrali zaista dobro. Sprečili smo tu prodor igru i šut za tri poena Turkinja, kontrama i polukontrama se vratili u život.“

Povezana vest:  NBA VESTI, LOKAUT, Košarkaška NBA sezona pred otkazivanjem

Srbija – Turska 75:71 (16:21, 19:24, 24:14, 16:12)

Srbija: Popović 11, Radović, Orozović 7, Živanović 5, Baltić 13, N. Jovanović 16, J. Jovanović, Živadinović 2, Bošković, Krnjić 22, Ajduković, Dušanić 4.

Turska: Karaman 2, Cigil 7, Karataš 10, Sajlar 15, Jalcin 4, Derici, Javaš 3, Gezgin 13, Canitez 13, Ural 4, Kavazoglu, Agar.

Povezana vest:  Vujošević: Nema druge, moramo da pobedimo Mega Vizuru