Doncafe-Aroma-expert„Doncafé Aroma expert“ za kafu najvišeg kvaliteta i svežine
Kompanija Strauss Adriatic predstavila je novi „Doncafé Aroma expert“ sistem koji omogućava proizvodnju najkvalitetnije kafe u potpuno zatvorenom sistemu. Ovaj jedinstveni sistem ne dozvoljava da kafa dođe u dodir sa vazduhom i čuva svežinu i arome kafe do otvaranja Doncafé pakovanja. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, kafa zadržava svojstva koja se razvijaju tokom mlevenja i prženja, a potvrda „Aroma expert“ kvaliteta je neodoljiv miris koji se oseća po otvaranju kesice.
Strauss Adriatic je investirao više od pola miliona dolara u nabavku najsavremenijih mlinova za fino i ultra fino mlevenje kafe, koji ispunjavaju svetske standarde kvaliteta i bezbednosti hrane (ISO, HACCP). Uporedo sa uvođenjem novina u proizvodni sistem Doncafé Moment, Minas i Strong unapređeni su i novim pakovanjima, koja svojim dizajnom približavaju „Aroma expert“ sistem potrošačima.
„Doncafé više od decenije uvodi standarde na tržištu kafe u Srbiji. Upotreba najsavremenijih tehnologija, ekspertiza i iskustvo na svetskom tržištu kafe omogućavaju nam da domaćim potrošačima ponudimo kafu proizvedenu prema najvišim standardima. Prateći svetske trendove, investirali smo u najsavremenije mlinove za kafu, kapaciteta od 1.000 kilograma po času. U svetu postoji samo pet takvih mlinova, a čak dva se nalaze u Doncafé fabrici u Šimanovcima. Verujemo da će inovacije koje sprovodimo još jednom dobiti potvrdu od potrošača“, izjavio je Mihailo Stanišić, generalni direktor kompanije Strauss Adriatic.
Mihailo Stanisic generalni direktor Strauss Adriatic-a„Doncafé Aroma expert“ sistem primenjen je u želji da se potrošačima ponudi kafa koja, do otvaranja kesice, zadržava preko 1.000 aromatičnih komponenti. Proteklih godinu dana Doncafé tim je osluškivao potrebe potrošača i sproveo brojna istraživanja u cilju unapređenja Doncafé proizvoda. Nakon opsežnog istraživačkog rada, tim Doncafé eksperata osmislio je „Aroma expert“ sistem koji potrošačima nudi kafu bogate pene i punog ukusa.
Doncafé fabrika u Šimanovcima najsavremenija je fabrika za preradu kafe u regionu. Fabrika ima kapacitet od 30.000 tona kafe godišnje. Strauss Adriatic u Srbiji zapošaljava 240 ljudi, dok u Bosni ima 37 zaposlenih. Strauss Adriatic prisutan je na tržištima regiona, na kojima planira preuzimanje liderskih pozicija. Doncafé je krenuo putem internacionalnog razvoja i potvrda uspeha ostvarena je na tržištu Rumunije, na kome Doncafé zauzima drugu tržišnu poziciju.
Povezana vest:  Jelena Janković i njena mama Snežana zaštitna lica Oriflame Izbora za naj majku i ćerku 2011.