festival_nauke_2010Najveći regionalni Festival nauke  – 3, 4 i 5. decembra u Beogradu

OČI U OČI SA NAUKOM!

 

Četvrtu godinu za redom u Beogradu će se 3, 4 i 5. decembra održati najveći regionalni FESTIVAL NAUKE koji ima za cilj da nauku predstavi zanimljivom, zabavnom i korisnom u svakodnevnom životu.

Obeležiće ga trideset dve postavke, prave male laboratorije, četiri zanimljive izložbe kao i zabavne radionice za decu, filmovi i dvadeset sedam inspirativnih predavanja o životu i svemu što nas okružuje.

Ovogodišnji Festival nauke, kako programski tako i prostorno, biće najveći do sada! Činiće ga četiri celine raspoređene na tri lokacije koje se nalaze u neposrednoj blizini.

Bivša Robna kuća „Kluz“ biće rezervisana za interaktivne postavke. U Studentskom kulturnom centru će se održavati inspirativna predavanja, kao i radionice za najmlađe. Za one koje više zanima spoj umetnosti i nauke, tu je poseban program „SUTRA“, koji će se odigrati u galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji.

Povezana vest:  Održana 44.sednica Fonda za mlade talente

Sa Festivala nauke izaći ćete prepuni novih saznanja:

Naučićemo vas kako da pobedite računar mislima, objasnićemo vam kako radi 3D tehnika i kako se svira na instrumentima koji imaju lasere umesti žica. Objasnićemo vam kako da proverite da li je vaša mama terorista, naučićemo vas kako da izolujete svoju DNK, zaledite vazduh, zapalite vodu ili obojite plamen. Na licu mesta pokazaćemo vam kako je izgledala planeta Zemlja pre pet stotina miliona godina, kako se menjala do sadašnjeg oblika i kako će izgledati u dalekoj budućnosti.

Testiraćemo sva vaša čula, pokazaćemo vam razvojni put jedne tablete. Saznaćete kako lete avioni i kako je to biti pilot na makar jedan dan a ako ste gledali naučno-fantastične filmove i verovali da roboti postoje samo na svemirskim brodovima, prevarili ste se – roboti vas čekaju na Festivalu nauke da vas zabave i pokažu šta sve mogu!

Povezana vest:  Hansaplast 2u1 Deo Sprej sa zaštitom od atletskog stopala

Naši predavači objasniće vam kako da se ne zaljubite, kako da zaradite prvi milion, kako da lažete na sto načina i zašto ne treba da se bavite naukom?

Festival u festivalu – „SUTRA“ predstaviće deo naše i međunarodne scene koja koristi nauku u svojim umetničkim radovima i istraživanjima.

Osobenost Festivala nauke  je interakcija sa posetiocima – sve što vidite možete dodirnuti a u eksperimentima aktivno učestvovati sa 250 mladih naučnika, uz podršku 20 naučnih institucija. Oni će kroz zanimljive oglede, brojna predavanja i interaktivne radionice pokušati da posetiocima na razumljiv način predstave i objasne značaj dostignuća iz oblasti robotike, fizike, matematike, astronomije, farmacije, fizičke hemije, arheologije, geologije, psihologije i biologije.

Povezana vest:  Lisca u centru Beograda

Cena karte Festival nauke je 300 dinara. Karte se mogu kupiti u Bilet servisu po ceni od 300 dinara kao i na samim lokacijama tokom trajanja festivala.

Festival nauke 2010. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke. Generalni sponzor je MTS Srbije a prijatelj manifestacije Erste banka.

Festival nauke, kao najveći događaj za promociju nauke u regionu, prošle godine je za tri dana posetilo 17.000 ljudi.

OČI U OČI SA NAUKOM, čekamo vas prvog vikenda u decembru na četvrtom Festivalu nauke!