rvanje_humanost_kraRSS ORGANIZOVAO  HUMANITARNI MEČ

Za Kraljevo od srca

 

Rvački savez Srbije rešio je da, kao i ostali sportisti, pomogne Kraljevu, koje je nedavno zadesio zemljotres. Ovaj grad pretrpeo je veliku štetu. Mnoge kuće ostale su bez krovova… Veliki broj ljudi živi u oštećenim kućama. Pomoć im je i te kako potrebna.

– Inicijativa je potekla od Nandora Saboa. Rvački savez Srbije je u dva dana uradio sve što je bilo do njega, da bi realizovao ideju nekadašnjeg osvajača brojnih svetskih i evropskih medalja. Obavestili smo Ministarstvo omladine i sporta, koje je prihvatilo predlog. Ideja je bila da okupimo stare šampione, koji nisu u takmičarskom pogonu i odigramo fudbal, sport koji je najpopularniji kod nas – priča Mladen Kecman, generalni sekretar RSS.

Povezana vest:  Jošida ponovo najbolja

Idejni tvorac, dakle, bio je Nandor Sabo.

– Evo, da probijem led… – pričao je Sabo, dok je ubacivao novac u kutiju za pomoć. – Jutro posle zemljotresa, ustao sam u 6.30 i gledao vesti. Pomislio sam, moramo da pomognemo Kraljevu. Pozvao sam odmah prijatelje u Kanjiži. Ideja je bila da odigramo meč sa njima, uključimo Suboticu… Zatim sam pozvao predsednika RSS, Željka Trajkovića, generalnog sekretara, Mladena Kecmana. Ova pomoć imaće i drugo poluvreme. Naime, 4. decembra ćemo da organizujemo turnir na severu.

Povezana vest:  PRELAZNI ROK U RSS, Angelov ponovo u Partizanu

Ministarstvo omladine i sporta prihvatilo je predlog RSS.

– Kada me je pozvao Kecman, nisam imao dilemu da li da dođem. Naprotiv, bio sam počastvovan, jer sedim sa osvajačima medalja, samim tim i nosiocima nacionalnog priznanja. Ovo je odlična ideja – rekao je Mirko Kantar.

Deo humanitarne akcije bio je i Goran Kasum.

– Povod nije radostan, ali reakcija je upečatljiva. Drago mi je što je priutan veliki broj rvačkih imena. Ovo je poruka Kraljevčanima da znaju da nisu sami, da smo uz njih, a verujem da će ovakvih akcija da bude još mnogo – poručio je Goran Kasum.

Povezana vest:  SP GREPLING - POLJSKA, Srpski tim spreman za Krakov

Nova akcija zakazana je za 4. decembra, u Kanjiži, dok će krajem decembra reprezentativci Srbije biti dobrovoljni davaoci krvi.

PHOTO: ataimages.rs

KAO ZA BODOVE

Igrao se pravi fubdal u sali SD Radnički. Na jednoj strani „plavi“, na drugoj „crveni“. Ili, Vojvođani, pojačani Dragutinom Dukićem i „centralna“ Srbija, uz Marka Devčića. Jožef Tertei, Geza Sabo, Nandor Sabo, Karolj Kapas i Dušan Vukov, uz Dukića činili su jednu ekipu, a Goran Kasum, Mirko Kantar, Dalibor Perović, Marko Devčić, Mladen Kecman i Novelja Karadžić drugu. Igralo se muški, čvrsto, onako kakav je fudbal u istinu.

rvanje_humanost_kra_1