kadeti_2011

KADETSKA REPREZENTACIJA SRBIJE PUTUJE NA EP U VARŠAVI

Orlići budućnost srpskog rvanja

 

Za par dana počinje kadetsko prvenstvo Evrope. Takmičenje na kome je stasalo mnogo srpskih rvača koji su bili a i danas su neki od najboljih boraca u svojim težinskim kategorijama.

Kadeti kreću na EP u Varšavi za koji dan a na putu za Poljsku već su krenuče srpske gracije.

– Naš sudija Lerinc je već u Poljskoj. Devojke putju dana, dok će momci na poprište evropske smotre 11. avgusta. Za nas je ovo važno takmičenje, jer je reč o budućim okosnicama seniorskog tima. Evropsko prvenstvo u Varšavi je probijanje leda za momke, ali i za trenera, koji je pre tri meseca došao na kormilo.. Na SP, koje je samo nedelju dana kasnije, već će da imaju neko iskustvo – priča Rajko Baltić, potpredsednik RSS zadužen za međunarodna takmičenja.

Povezana vest:  EP FINSKA 2014, Porazi na startu Maksimovića i Bala, pobeda Nemeša

Sve vreme dečaci su radili pod dirigentskom palicom Srđana Đokovića, odnedavno trenera kadetskog nacionalnog tima. Inače, jednog od retkih sportista, barem u borilačkim sportovima, koji je istrčao Beogradski maraton, onaj najduži.

– Kadetska reprezentacija Srbije poslednjih 20 dana živi i radi za Evropsko prvenstvo. Momci su, po mišljenju saveznog trenera, Milorada Dokmanca, koji nas je obišao nekoliko puta, dobro radila. Ovo takmičenje je za mnoge prvo i verovatno je protisak veliki. Očekujem dobre rezultate, kao plod kvalitetnog rada, ali oni ne treba da budu prioritet – poručuje Đoković.

Povezana vest:  FINALE PLEJ-OFA, Rvači Proletera odbranili titulu

Kadetska selekcija je posle priprema u Karatašu, završnu fazu odradila na Košutnjaku.

– Moram da isktaknem saradnju sa Zavodom za sport i medicinu sporta. Takođe, hvala hotelu Trim. Ne treba momke opteređivati. Ukoliko dođe do rezultata, biće odlično – smatra Milan Jelić, tehnički sekretar Rvačkog saveza Srbije.

Potpredsednik RSS, Rajko Baltić, informisao je sve o aktivnostima u narednom periodu.

– Najvažnija stvar koja nas očekuje je prvenstvo Sveta u Istanbulu, za mesec dana, gde će prvih šestorica momaka (do četvrtog mesta) da izbore plasman za Olimpijske igre. To je jedan od osnovnih ciljeva. Posle toga, poslednje nedelje u septembru, u Srbiji nas očekuje Svetsko prvenstvo u greplingu, koje će, verujem, da bude organizovano na najvišem nivou. Tehnički organizoator SP je Radnički – kaže Baltić.

Povezana vest:  PLEJ OF PRVE RVAČKE LIGE, Proleter u finalu, Radnički deklasiran!

Rvački savez Srbije se zahvaljuje Ministarstvu omladine i sporta što je bio u prilici da na vreme uplati sredstva, koja sleduju savezu, kako bi svim rvačkim selekcijama obezbediosjajne uslove za pripreme. Takođe, ljudi iz RSS su se zahvalili na nesebičnoj podršci Olimpijskog komiteta Srbije.

rajko_i_milan_hotel_trim_kzn

SPISAK KADETA

Živica Ostojić (50)

Valentin Čabi (63)

Božidar Baltić (69)

Vladimir Stankić (74)

Branko Živanović (100)

Trener: Srđan Đoković

SPISAK KADETKINJA

Regina Nađ (46)

Amela Mirković (52)

Adriana Frgić (55)

Rebeka Popov (60)

Una Tuba (72)

Trener: Ivica Frgić