prince_williamPrinc Vilijam dao verenički prsten Dajane budućoj supruzi

 

Britanski princ Vilijam (William) poklonio je svojoj budućoj supruzi Kejt Midlton (Kate Middleton) verenički prsten svoje majke, princeze Dajane (Diana), preminule 1997. godine, saopšteno je danas u Londonu.

Ranije danas je saopšteno da se princ Vilijam verio s Kejt Midlton I da će se oni venčati iduće godine.

Taj prsten, na kojem je veliki safir okružen malim dijamantima, poklonio je princ Čarls (Charles) Dajani u februaru 1981. godine.

Povezana vest:  Andželina Džoli i Bred Pit otputovali iz Crne Gore

-Prsten predstavlja moj način da pokažem da moja majka tome prisustvuje, kao i emocijama i činjenici da ćemo ostatak života provesti zajedno – rekao je Vilijam novinarima.

Kejt Midlton je na istoj konferenciji za novinare ocenila da je „pomalo zastrašujuća perspektiva“ ulaska u kraljevsku porodicu.

-Mislim da je to pomalo zastrašujuće, ali se nadam da ću se snaći a Vilijam je veliki učitelj – rekla je ona i dodala da je Vilijam veoma romantičan i da ju je zaprosio na odmoru u Keniji u oktobru.

Povezana vest:  Skoro polovina IKEA proizvoda u Jugoistočnoj Evropi uskoro dostupna po nižim cenama

Iz Klarens hausa (Clarence House), rezidencije princa Čarlsa (Charles), saopšteno je da je britanski prestolonaslednik „oduševljen što može da najavi veridbu princa Vilijama i gospođice Ketrin Midlton (Catherine)“, prenele su agencije.

Dodaje se da se par verio u oktobru, tokom odmora u Keniji i da će venčanje biti na proleće ili leto iduće godine u Londonu.

Povezana vest:  Budite učesnik prvog selfija iz svemira

Verenici imaju oboje po 28 godina i upoznali su se pre više od osam godina, kao studenti Univerziteta Sent Endruz (St. Andrews) u Škotskoj.