milan_macvan_hem_vs_sirokiEVROKUP

Hemofarm pobedio posle preokreta u finišu

 

Košarkaši Hemofarma pobedili su danas u Istanbulu Bešiktaš sa 94:91 (14:24, 21:20, 28:25, 31:22), posle fantastičnog preokreta u poslednjoj četvrtini i tako zabeležili pobedu u prvom kolu Grupe B Evrokupa. Ova utakmica bila je večeras u centru pažnje košarke, jer je na evropskom tlu debitovao NBA velikan Alan Ajverson, koji nije, međutim, uspeo da pomogne svom timu da pobedi.

Povezana vest:  NBA VESTI, Đinobili postigao 43 koša u pobedi San Antonija

Hemofarm je pet minuta pre kraja utakmice gubio sa 17 poena razlike, 82:65, ali je onda serijom trojki napravio fantastičan preokret i došao do pobede.

Bešiktaš je vodio tokom većeg dela meča, a Hemofarm je krajem treće četvrtine poveo i preokrenuo na 61:60, da bi domaći tim napravio seriju i poveo sa 79:63. Hemofarm je tada počeo da stiže Bešiktaš i pogodio je sedam trojki sa samo jednim promašajem iza linije 6,75. Delovalo je da Vrščani neće imati snage za preokret, pogotovo kada je nešto manje od minut i po pre kraja Ajverson pogodio trojku i dodatno slobodno bacanje za prednost od 91:84. Tada su Miljan Pavković, Milan Mačvan i Miloš Borisov postigli trojke za veliki preokret.

Povezana vest:  Mundo Deportivo: FIBA predstavlja format nove Lige šampiona

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milan Mačvan sa 17 poena I 15 skokova, dok su po 16 poena postigli Pavković, Borisov i Mustafa Abdul-Hamid. Bešiktaš je predvodio Endru Ogilvi sa 20 poena, dok su po 15 postigli Ajverson i Serhan Četin.