GALERIJA PROGRES – izložba “USPEH STVARAN RUKOM” kolektivna izložba stari i tradicionalni zanati srpski brendovi u novim formama

IM006046Ova izložba je delom, repriza izložbe “HAND MADE-FAIT LA MAIN“ koja je održana u palati Saveta Evrope u Strazburu, 25.juna 2008. godine u organizaciji Direkcije za međunarodnu kulturnu prosvetnu i sportsku saradnju, Stalne Misije RS u Savetu Evrope i produkciji Sanvag etno Eko Centra iz Beograda, povodom usvajanja Evropske konvencije o zaštiti starih i tradicionalnih zanata, tokom junskog zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu u terminu 20 – 30. jun 2008. 
Sadržaj eksponata izložbe “Uspeh stvaran rukom” / NOVI SRPSKI BRENDOVI je deo izlagačkog programa sa kojim SEEC nastupa u svetu u okviru međunarodnog programa Kulturno Ekonomski Ekspo Srbija. 
Majstori zanata koji učestvuju na ovoj izložbi su takođe instruktori u radionicama SEEC-a gde se sprovodi program oživljavanja starih zanata i kreiranja novih srpskih brendova.
– Jelena Milošević, slikar – ikonopis, oslikavanje na drvetu i staklu vitraž tehnika.
– Ana Premk, magistar arheologije – oslikavanje stakla arheološki motivi i ornamenti.
– Bljana Barakuzu Ećimović, član UNESCO-a, lutke u nacionalnom kostimu – originalni materijal
– Donau radionica etno nameštaja „ Isto kao nekada“
– „Zlatne ruke“ Užice, program vuna
– Radionica SEEC-a, nova robna marka, vuna, , svila, metalni konac, kuvarice, sliveno staklo sa ornametima
Izložbe u Strazburu i Beogradu omogućili Grada Beograd, Dunav osiguranja i Sanvag Etnoeko Centar.
KEESrbija je doprinos nacionalnoj strategiji u ostvarivanju jednog od njenih prioriteta – aktivnog predstavljanja Srbije u svetu. Sprovodi se nizom međunarodnih aktivnosti u cilju permanentnog prožimanja kulturnih vrednosti. Aktivnim predstavljanjem kulturnog nasleđa i kulturnog identiteta srpskog naroda, značajno se utiče na razvoj boljeg razumevanja i prihvatanja među drugim narodima kao i neophodnog poštovanja prema kulturološkim različitostima. Postizanjem kulturnog dijaloga čini se značajan doprinos promociji srpske kulture i međunarodnog pozicioniranja Srbije.
KEE SRBIJA, odvija se uz logističku i organizacionu pomoć Ministarstva spoljnih poslova, uz podršku Ministarstva trgovine i usluga, Ministarstva vera, Ministarsrva za KiM, Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije i Grada Beograda. Prestižnim pozivom francuske Vlade u organizaciji domaćina, Genearlnog Saveta Gornje Rajne, SEEC će francuskoj publici u 2010 godini predstaviti izložbu „ Vekovi srpsko francuskog prijateljstva i savezništva“ u okviru kulturnog programa posvećenom srpsko francuskim odnosima.

Povezana vest:  GUESS BEACHWEAR - neverovatan spoj tropskih motiva i vintage stila