Doček srpske Nove godine
Uz zvona i vatromet Hrama, u Lazarevcu rok bendovi i trubači
Hram_Svetog_SaveNova godina po julijanskom kalendaru, večeras, u Beogradu će biti dočekana zvonima sa Hrama Svetog Save i velikim vatrometom na Svetosavskom platou, gde će se okupljenim građanima služiti kuvano vino i rakija.
Organizovanog dočeka na ulicama i trgovima prestonice neće biti, osim u opštini Lazarevac, gde će na Glavnom trgu nastupiti lokalni rok bendovi, uz vatromet i podršku trubača oko ponoći. Svi koji planiraju da pravoslavnu Novu godinu dočekaju u nekom od beogradskih klubova ili restorana imaće raznolik izbor. Ponuda nije bogata kao za doček Nove godine po gregorijanskom kalendaru, ali su zato cene znatno povoljnije.
Srpsku Novu godinu, po pravilu, najspremnije dočekaju boemski restorani u Skadarliji. Restoran „Šešir moj“ nudi gostima večeru i jedno domaće piće, po ceni od 3.500 dinara, uz muziku tamburaša i trubača. U restoranu „Dva jelena“ cena dočeka, uz večeru i starogradsku muziku, iznosi 2.000 dinara. Nešto skuplja ponuda se može očekivati u restoranu „Zlatani bokal“, po ceni od 4.000 dinara, u šta je uračunata večera, kuvana rakija i šampanjac u ponoć, kao i muzika tamburaša. Svima kojima odgovara ambijent i blizina restorana „Kovač“, na Voždovcu, moći će na tom mestu da isprate staru i dočekaju Novu godinu po ceni od 2.000 dinara. U cenu je uračunato hladno pređelo i šampanjac, dok će za dobru atmosferu biti zadužen „Viva bend“ i domaći hitovi. Restoran „Stenka“ svojim posetiocima u noći između srede i četvrtka i uplatu od 3.000 dinara, nudi hladna pređela i neograničenu količinu pića. U restoranu „Malo korzo“ nije pripremljen poseban program za doček, ali zaposleni napominju da će goste zabavljati starogradska muzika, uz slobodan ulaz. Ljubitelji narodne muzike moći će da se zabave u etno restoranu „Suri“ po ceni od 40 evra, u šta su uračunata hrana i piće. Zvuci narodne muzike vladaće i u „Bard“ klubu, uz slobodan ulaz, kao i klubu „Magacin“ u kome će nastupiti Dženan Lončarević. I pojedini beogradski splavovi organuzuju doček Nove godine po julijanskom kalendaru. Tako svi zainteresovani, uz ulaz od 1.000 dinara i jedno gratis piće, mogu da provedu noć na splavu „Akademac“. Na splavu „Amsterdam“, uz slobodan ulaz, zadužen za atmosferu biće L.A. bend koji izvodi hitove narodne muzike. Za one koji više vole neki drugi muzički pravac, beogadski klubovi će u novogodišnjoj noći ponudutu dobar izbor po pristupačnim cenama. Na brodu „Povetarac“ nastupiće bend „Bed rifs“, čiji će se nastup bazirati na hitovima strane rok muzike. U bratskim klubovima „Francuskoj sobarici“ i „Batleru“, uz besplatni ulaz, posetioci će moći da uživaju uz muziku Marka „Gangbangera“ i Škabu iz Beogradskog sindikata. U klubu „Muf“ nastupiće bend „Shazalakazoo“, dok će klubu „Danguba“ nastupiti satav „Queen tribute“. U „Gaučosima“, uz besplatan ulaz, nastupiće rok bend „Fankestra“, a u klubu „Miš Money Penny“, na Adi Ciganliji, organizuje se akustična svirka, kao i lagana pop muzika. U Klubu studenata tehnike, uz ulaznicu od 150 dinara, puštaće se domaća i strana rok muzika, dok će klubu „Šipražje“, i kartu od 400 dinara, publika moći da uživa uz muziku bendova „Popečitelja“ i „Pisma iz Londona“. Oni kojima je draža tehno ili haus scena moći će zabavu da potraže u klubovima „Stefan Braun“, „The wash“, „Tube“ ili u KC „Grad“, po ceni od 300 do 500 dinara. Beogradski hoteli, uglavnom, nemaju organizovan doček nove godine. Ipak, većina građana prestonice Novu godinu po julijanskom kalendaru dočekaće u krugu porodice.
Povezana vest:  MT:S NOĆ REKLAMOŽDERA 2012., Milica Mandić “Ambasadorka Reklamoždera”