206 skola program skola bez nasiljaOsnovna škola „Jovan Miodragović“ priključena UNICEF-ovom programu zahvaljujući donaciji kompanije Turkish Airlines

 

U veseloj, školskoj atmosferi OŠ „Jovan Miodragović“ sa Vračara, zahvaljujući donaciji kompanije Turkish Airlines, priključena je programu „Škola bez nasilja“. Potpisivanjem ugovora između UNICEF-a i predstavnika škole, ova škola je postala 206. po redu koja se priključuje mreži škola koje sprovode program „Škola bez nasilja“ u Srbiji.

Ceremoniji potpisivanja ugovora između škole i UNICEF-a, pored direktora kompanije Turkish Airlines, predstavnice opštine Vračar dr Tijane Blagojević, predstavnica UNICEF-a u Srbiji, učenika, nastavnika i roditelja, prisustvovao je i NJ.E. Ali Riza Čolak, ambasador Turske u Beogradu.

Povezana vest:  Odbačena optužnica protiv Žizel Bundšen

„Drago  mi je da Vas pozdravim u ime kompanije Turkish Airlines. Ponosan sam da smo započeli saradnju sa UNICEF-om, na projektu „Škola bez nasilja“, i omogućili uključivanje OŠ „Jovan Miodragović“ u program. Mi u kompaniji Turkish Airlines prepoznajemo značaj odgovornosti prema  društvu i prema obrazovanju dece kroz istinske vrednosti, promociju timskog duha i tolerancije. Deca su naša budućnost, i mi moramo da se svakodnevno podsećamo ove odgovornosti koje mi, odrasli, imamo u podizanju budućih generacija. Zato, gledajući na duže staze, doprinos Turkish Airlines se možda čini malim, ali to će imati veliki značaj za učenike ove škole, njihove roditelje i nastavnike a i nama takođe. I to je ono što je najvažnije“, izjavio je gosp. Umit Kurtar, direktor kompanije Turkish Airlines za Srbiju.

Povezana vest:  Umerena ishrana je jednostavnija nego što mislite

 

“Veliko mi je zadovoljstvo što je još jedna osnovna škola sa opštine Vračar priključena programu “Škola bez nasilja”, izjavila je predstavnica opštine Vračar, dr Tijana Blagojević. Verujem da će sve škole sa opštine Vračar uskoro biti priključene programu jer je od izuzetne važnosti da se uspostavi drugačiji sistem vrednosti među decom i mladima, da se prekine sa nasilnim rešavanjem problema i da se mladi okrenu nenasilnoj komunikaciji. Neophodno je da se celo društvo uključi i pomogne mladima da nauče da u životu postupaju na pravi, ispravan način.”

Povezana vest:  „BG media Festival“ od 1. do 3. decembra u hotelu Crowne Plaza

Program „Škola bez nasilja“ trenutno realizuje oko 5 500 odraslih i oko 49 000 učenika u 75 beogradskih škola. Osnovna škola „Jovan Miodragović“ biće 76. škola u Beogradu koja učestvuje u programu, od ukupno 177 beogradskih osnovnih škola. Program sprovode UNICEF i Ministarstvo prosvete u partnerstvu sa drugim relevantnim ministarstvima i institucijama.