antaraNova Opel Antara kombinuje sposobnost terenske vožnje sa urbanim šikom

 

Nova Opel Antara spaja sportske, terenske mogućnosti i urbani šik izgled sa visokom funkcionalnošću i bezbednošću. Sa poboljšanjima u postavci pogonskih grupa,  stilu eksterijera, udobnosti enterijera, Antara se sada može smarati novim takmičarem u rastućem segmentu sportskih vozila.

 

antara_3Najuočljivije promene u poboljšanjima srednjeg ciklusa, koje će biti uvedene na kraju ove goodine, odnose se na pogonsku grupu. Potpuno prerađena postavka motora, u skladu sa Euro-5 standardima, sada nudi poboljšane vozne performanse, kao i značajno smanjenu potrošnju i emisiju. Čak su i dva stepena prenosa koji su u ponudi – ručni i automatski sa 6 brzina – unapređeni kako bi se poboljšala efikasnost i dinamika.

Povezana vest:  Novi Grand Cherokee i Compass osvojili ljubitelje Jeep-a

Najnoviji dodatak ponudi motora je novi 2,2 CDTI Turbo dizel motor, koji dolazi u dva nivoa snage. Verzija sa 120 kW/163 ks nudi 36 ks više u odnosu na prethodni model. Verzija sa 135 kW/184 ks nudi 34 ks više snage.

Varijanta sa 163 ks je dostupna kod pogona na prednje točkove i na sve točkove, kao i sa ručnim i automatskim menjačem sa 6 brzina. Verzija od 184 ks takođe nudi izbor između ručnog i automatskog menjača, dok je pogon na sva četiri točka standardno svojstvo.

Ponuda benzinskih motora takođe nudi više snage. 2,4-litarska četvorocilindrična verzija sada ima 125kW/170 ks, t.j. 30 ks više. Kao i kod dizel verzija, ovaj motor je ponuđen sa pogonom na prednje točkove ili na sva četiri točka, te sa ručnim ili automatskim 6-brzinskim menjačem.

Povezana vest:  Nepobediv zimski OMV MaxxMotion dizel

Varijante motora su sa varijabilnim faziranjem bregaste osovine na ulazu i izlazu, što optimizuje obrtni momenat, ujedno smanjujući potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova. Naravno, aktivna i prepravljena šasija odgovara Antari, nudeći dinamično upravljanje i izuzetnu udobnost prilikom vožnje.

antara_2Snažna pojava kroz naglašen dizajn prednjeg dela

Antara na ulici privlači poglede svojim šik izgledom visoke klase. Njena nova prednja rešetka sa smelim logom čini je trenutno prepoznatljivim članom nove Opelove porodice dizajna. Svetla za maglu sa hromiranim okvirima i dobro ukombinovanom zaštitom za pešake daje vozilu harmoničan izgled i snažnu pojavu. Modifikovana zadnja svetla i opcioni 19-inčni točkovi od lakog metala upotpunjuju robustan izgled.

Povezana vest:  Opel Mokka X i Opel GT Concept proslavljaju svoje premijere u Ženevi

Šik, sportski izgled SUV vozila ogleda se i u izgledu nove centralne konzole sa dodatnim prostorom za odlaganje stvari, novim materijalima i dodatnim bojama u enterijeru i eksterijeru. Optimizovana grafika instrument ploče i efikasno unutrašnje osvetljenje naglašavaju prestižan ambijent.

Opel je unapredio bezbednosne i karakteristike udobnosti na Antari. Ovo uključuje standardnu električnu parking kočnicu i sistem za pomoć pri kretanju uzbrdo. Sa ovim promenama, tržišni segment kompaktnih SUV vozila ima novog takmičara u ringu.