IMG_4727Najslađi događaj u gradu BEOGRADSKI SALON SLATKIŠA počinje u petak

 

Ovogodišnji, drugi po redu, Beogradski Salon Slatkiša SLATKE PRIČE održaće se u periodu od 26.-28.novembra u beogradskom Sava Centru. Pored domaćih konditora, hand-made čokolaterija,poslastičarnica i starih zanata, nastupiće i proizvođači slatkih proizvoda iz regiona. Predviđena je degustacija i prodaja slatkih proizvoda, od kojih se neki po prvi put pojavljuju na našem tržištu. Za sve posetioce ulaz je slobodan, a mnogobrojne humanitarne organizacije će se potruditi da deo proizvoda i atmosfere prenesu i onima koji nisu u mogućnosti da dođu.

Svečano otvaranje je u petak u 12 časova, a subotom i nedeljom Salon je otvoren od 10 do 20 časova, uz neprekidno muzičko dešavanje zabavnog karaktera koje je osmislio NAXI radio, uz premijerni čoko dens.

NAJVEĆI SPEKTAKL će svakako biti  obaranje rekorda u pravljenju najduže torte u regionu. U subotu će zajedničkim snagama poznata kuća slatkiša Stamevski iz Stare Pazove, Aretol iz Novog Sada i Unifajn iz Mađarske  na licu mesta praviti tortu dužine 40,8 metara, a sav prihod  će biti uplaćen Institutu za majku i dete. Dakle, svi posetioci koji po simboličnoj ceni kupe parče ove jedinstvene torte, direktno će pomoći deci u Institutu.

Povezana vest:  DOGGY STYLE revija na 31. Amstel Fashion Weeku

Gost salona je čuveni majstor iz Mađarske Mr. Balaž Diveki, koji će pred će pred posetiocima izvajati čokoladnu skulpturu.

Na sam dan otvaranja manifestacije, Beogradski Salon Slatkiša će predati direktoru Toyote specijalnu čokoladnu maketu vozila  RAV 4 ,veličine preko metar, a koji je ručno uradila Ugostiteljsko turistička škola iz Beograda. Upravo ovaj terenac  proglašen je autom k’o bombona, pa će po prvi put biti izložen i bukvalno napunjen bombonama koje je poklonila  fabrika Pionir, te će preko 200 kg ovih bombona Toyota dati u humanitarne svrhe. A ljubitelji šaha će imati priliku da prisustvuju nesvakidašnjoj simultanki zahvaljujući čuvenoj čokolateriji San Marina i poslastičarnici Lav koji su pripremili tri velike torte u obliku šaha sa figurama od čokolade. Poznate javne ličnosti će započeti partije šaha u kome si pijuni bukvalno jedu, a ova tri slatka šaha će takođe biti poklonjena u humanitarne svrhe. Čokoladne fontane, čokoladni kovčeg sa blagom,  ali i ručno rađeni specijalni čokoladni sapun samo su neki od proizvoda koji će obradovati posetioce. Očekujemo i pojavu prve čokoladne beogradske razglednice u izradi čokolaterije Adore,  kao i čokoladno iznenađenje Art Ivala! Iz Hrvatske dolazi čuvena Rabska torta,  iz Crne Gore raznovrsni voćni hlebovi, a iz Slovenije čokolada za mršavljenje.

Povezana vest:  Kompanije TAG Heuer, Google i Intel najavile saradnju u kreiranju švajcarskih pametnih satova

Najmlađe će sigurno obradovati  novogodišnji ambijent Euro sweet-a i susreet sa čokoladnim Deda Mrazom, ali i Haribo medom. Specijalna igraonica  sa  osam kompjutera predviđena je za zabavu dece koja žele da svoje virtuelne kulinarske sposobnosti oprobaju u igrici „cooking games“ .

Mnogo toga može biti slatko, pa su organizatori u saradnji sa časopisom Bazar raspisali Konkurs za izbor najslađeg lica. Sve slatke devojke koje pošalju svoje fotografije na adresu redakcije Bazara dobijaju šansu da osvoje nagradu-naslovnu stranu Bazara. A najbolji radovi koji su pristigli na prošlogodišnjem konkursu za izbor slatke priče i crteža, našli su svoje mesto u knjizi koju su zajednički izdali Beogradski salon slatkiša i Enco book pod nazivom „Slatke priče“. Ova izuzetna knjiga koja će kao pravi slatkiš dopreti do srca čitaoca svih uzrasta, biće prodavana na Salonu slatkiša.

A šta sve se sve krije u carstvu slatkiša, otkriće poznati predavači Edukativnog centra koji se pod medijskim pokroviteljstvom Progressive magazina održava u subotu u Sali Art kafea, uz slobodan ulaz.

Povezana vest:  Grickate nokte? Možda ste perfekcionista

Sponzor Manifestacije je Pionir koji je ove godine postao jedini dobitnik u jugoistočnoj Evropi prestižnog svetskog priznanja kojim ga je EUROPEAN CANDY KETTLE CLUB proglasio proizvođačem za 2010.godinu.

Organizator Beogradskog Salona Slatkiša SLATKE PRIČE je kompanija Optimizam doo iz Beograda, a pokrovitelji su Ministarstvo za trgovinu i usluge Vlade Republike Srbije, Grad Beograd,Sekretarijat za privredu grada Beograda, Privredna komora Srbije, Privredna Komora Beograda i Turistička organizacija Beograda.

Na pitanje šta posetioci mogu očekivati na ovogodišnjoj manifestaciji, Vesna Vlatković, direktorka Beogradskog Salona Slatkiša je odgovorila:

-U ovim ,ne baš slatkim vremenima, učinili smo sve da posetioci osete atmosferu radosti i da tokom ova tri dana osete zadovoljstvo u malim, slatkim stvarima. Ova manifestacija nastoji da izmami dečje osmehe, da probudi emocije kod mladih i podstakne uživanje kod onih u zrelijim godinama. Nadamo se da će cele porodice biti zadovoljne onim što su naši izlagači pripremili koje podstičemo da se takmiče u izradi što boljih i maštovitijih proizvoda. U odnosu na prošlu godinu, već druga manifestacija je postigla skroman regionalni karakter, a optimistični smo da ćemo sledeće godine imati priliku da budemo internacionalni.