Autentični prehrambeni proizvodi, koje Korejci koriste u svakodnevnoj ishrani, kao što su proizvodi od morske trave, začini i grickalice, od danas će biti dostupni na srpskom tržištu u okviru, hipermarketa Merkator. Ambasada Republike Koreje i Korejska agencija za promociju trgovine i investicija – KOTRA, su u saradnji sa Merkatorom i Spices of the World, predstavili korejske prehrambene proizvode građanima Srbije.

Đi-von Sol, drugi sekretar ambasade zadužena za kulturu i ekonomske poslove, istakla je da je Južna Koreja prvi put predstavila prehrambene proizvode uvezene na srpsko tržište: „Drago mi je što smo uspeli da približimo dve države organizujući događaj na kom su predstavljeni korejski prehrambeni proizvodi. Građani Srbije od danas će moći da nabave proizvode koje Korejci svakodnevno koriste u ishrani.“

Povezana vest:  Uz NIVEA proizvode za negu i stilizovanje kose budite uvek spremne za svečane prilike

Posetioci manifestacije „Ukusi Koreje“, kojom je obeležen dolazak korejskih prehrambenih proizvoda na srpsko tržište, imali su priliku da probaju različite obroke pripremljene od tih namirnica. Probali su bibimbap – mešavinu kuvanog belog pirinča, povrća, govedine, garnirunga i gočujanga, jednog od najpoznatijih soseva u korejskoj kuhinji, a posluženo je i tradicionalno korejsko jelo gimbap koji Korejci najčešće nose za ručak i užinu.

Povezana vest:  FRIKOMOV ANGRY BIRDS KARAVAN OBIŠAO SRBIJU

Đi-von Sol objasnila je da Ambasada Republike Koreje čini sve kako bi upoznala građane Srbije sa korejskom hranom i kulturom, što je jedan od najvažnijih razloga zbog kojih je i organizovan događaj na kom su posetioci imali priliku da probaju hranu nesvakidašnju za ovaj region. Tokom događaja, tradicionalna korejska jela je pripremala gospođica Đina Kim, šefica kuhinje u Korejskoj ambasadi u Beogradu.

Povezana vest:  Podmladak u bečkom zoo-vrtu - 19 flamingosa