coca_cola_Fleet_awards_2Kompanija Coca-Cola Hellenic osvojila međunarodnu nagradu za najbezbedniji vozni park 2010. godine

 

Coca-Cola Hellenic osvojila je prestižnu Međunarodnu nagradu za najbezbedniji vozni park godine na dodeli «Evropskih nagrada za vozni park 2010» koja je održana 18. novembra na ekskluzivnoj večeri u zgradi Briselske berze. Tom prilikom kompaniji Coca-Cola Hellenic je uručena i druga nagrada u kategoriji «Najbolji međunarodni menadžer voznog parka», kao i treća nagrada za «Međunarodni ekološki vozni park», što predstavlja posebno priznanje kompaniji koja upravlja voznim parkom od 20.000 vozila u 28 zemalja. Ovo je prvi put od kada je nagrada ustanovljena da jedna kompanija iste godine osvoji nagrade u tri kategorije.

Povezana vest:  Netflixova zvezda - komičar Daniel Sloss dolazi u mts Dvoranu

Međunarodna nagrada za najbezbedniji vozni park godine usledila je kao priznanje za uspešno sproveden proces implementacije projekta za bezbednost voznog parka, u kome su  korišćeni originalni alati i programi za unapređenje bezbednosti vozača. Pilot projekat kompanije uveden je tokom 2010. godine pri čemu je korišćen sistem za praćenje bezbednosti voznog parka mobileye®.  Za vreme korišćenja ovog programa nije zabeležen ni jedan sudar, radni učinak vozača se značajno poboljšao, kao i efikasnost goriva.

Povezana vest:  Veliki uspeh prvog Wine Gardena

Drugo mesto dodeljeno je u kategoriji Međunarodni menadžer voznog parka za uspešno razvijanje međunarodne strategije voznog parka i implementaciju efikasne politike vezane za vozila. Coca-Cola Hellenic uvela je međunarodnu organizaciju i upravljanje voznim parkom 2007. godine. Kao rezultat odlične saradnje između 28 zemalja, centralne službe nabavke, voznog parka i drugih stručnjaka, Coca-Cola Hellenic postigla je konstantni napredak i vidljive rezultate u domenu upravljanja ponudom dobavljača, optimizacije voznog parka i nabavke.

Povezana vest:  Severinina magija se sa bine prenosi i na nove Viber stikere

Coca-Cola Hellenic zauzela je i treće mesto u kategoriji Međunarodni ekološki vozni park za program «Bezbedna i Eko-vožnja». Kompanija je smanjila potrošnju goriva za 6,3% u 2009. godini, a za 1,5% u prvoj polovini 2010. Ovaj procenat srazmeran je smanjenju emisije ugljen-dioksida (CO2) za 7,600 tona u periodu od 2009. do 2010. godine.