Olimpijski centar Jahorina i OTVORENA MREŽA predstavili su na konferenciji u Sarajevu humanitarnu „Trku za život“ koja će se na olimpijskoj planini održati u nedelju, 24. februara 2019. godine na stazi Poljice.

Tim povodom, izvršna direktorka Olimpijskog centra Jahorina Iva Ivkić pozvala je sve da se prijave za trku i budu humani. Ona je istakla da kotizacija za trku iznosi 20 KM, a da se zainteresovani mogu prijaviti za dve kategorije, deca i odrasli. „Prijava za trku je moguća već sada i to na sajtu OC Jahorina, te u hotelima Vučko, Termag i na platou Poljice. Iako sva sredstva prikupljena od trke idu u humanitarne svrhe, za najbolje plasirane na trci pripremili smo i vredne nagrade sponzora Raptor, Just Watch, Denis Toys i naravno Olimpijskog centra Jahorina“, rekla je Ivkić i dodala da su za sve one koje ne skijaju pripremljene majice i narukvice, čijom će kupovnom takođe biti podržana humanitarna akcija.

Povezana vest:  NEODOLJIV MIRIS DONCAFÉ KAFE NA BEOGRADSKOM FESTIVALU CVEĆA

„Iskoristila bih priliku i da pozovem sve na after parti „Trke za život“ od 13 časova na terasi Kolibe hotela Termag, gde će sve prisutne zabavljati Nikolina Kovač, Dalal Midhat, Adis Škaljo i Amel Ćurić. Sva sredstva od prodaje pića sponzora Plantaže, Banjalučka pivara i Vispak takođe će ići u program Otvorene mreže za pomoć 4 mališana“, navela je Ivkić.

Povezana vest:  OTVOREN PRVI FITNES CENTAR I DEČIJA IGRAONICA U SOMBORU: Nove investicije Željka Rebrače u Grad Sombor (FOTO)

Predsednik Otvorene mreže Almir Čehajić Batko je kao cilj humanitarne trke naveo spašavanje života četvoro dece, među kojima je i devojčica Merjem Bašić. On je istakao da bi devojčica Merjem trebalo da ode na hitnu operaciju koja košta minimalno 39.000 eura, te da je juče otputovala u Tursku.

„Naša odluka bila je da Merjem prebacimo u Tursku „na dug“. Danima je osećala nepodnošljive bolove, jer se u BiH nije moglo ništa uraditi. Želja nam je da se Merjem vrati zdrava u BiH“, pojasnio je Batko i apelovao na sve koji su u mogućnosti da u nedelju, 24. februara dođu na Jahorinu i podrže humanitarnu akciju i na taj način doprinesu izlečenju svakog deteta.

Povezana vest:  Internacionalni uspeh srpske mode