Nike-Basketball-Innovation-Su12-USAB-Group_original

NIKE spreman za predstojeće takmičarsko leto

Kompanija Nike predstavila je brojne inovacije i zavidne performanse opreme, namenjene stazi za trčanje, košarkaškom, fudbalskom i drugim sportskim terenima, koji će biti aktuelni ovog leta. Predstavljeni su brojni proizvodi, od Nike Fliknit obuće, preko Nike Hiper Elite košarkaške uniforme, do nove poboljšane linije NIKE Lunarlon obuće.

Marku Parkeru, predsedniku i izvršnom direktoru kompanije Nike, su se na globalnoj promociji najnovijih inovacija, održanoj u Njujorku, pridružile i brojne svetske legende atletike, među kojima su se istakli Karl Luis, Deron Vilijams, Tamika Catchings, Karmelita Džeter, Volter Diks, Anastasija Kapachinskaia, Sergej Shubenkov, Abdija Abdirahman, i mnogi drugi.

„Danas smo predstavili tehnologiju za koju verujemo da ima potencijala da promeni sportske performanse. Kompanija Nike je oduvek bila posvećena uvođenju najboljih inovacija za sportiste, koje im doprinose na svim nivoima.“, istakao je Parker. „Nike Fliknit patika redefiniše ideju o obući: Lagana i praktično neprimetna, patika prijanja uz stopala poput druge kože. Zahvaljujući njenoj jednoslojnosti otpor je sveden na minimum, čime se dramatično promenio način na koji je obuća dizajnirana i proizvedena.“ – dodaje predsednik i izvršni direktor kompanije Nike.

Povezana vest:  JP „ADA CIGANLIJA“ PODNELO KANDIDATURU ZA DOBIJANJE PRESTIŽNOG PRIZNANJA PLAVA ZASTAVA

KNIT_5_RGB_mid_originalPredstavljeni Nike proizvodi:

NIKE Fliknit

Patika Nike Fliknit –  unosi revoluciju u trčanje, promenom u konstrukciji cipele od zemlje naviše, što je podstaknuto utiscima atletičara i uvođenjem nove tehnologije. Cela cipela je teška svega 160g, zahvaljujući tankim slojevima tkanine i pletenih niti, a osvojila je i prvo, drugo i treće mesto u maratonu sportista na Svetskom prvenstvu 2011. godine.

NIKE Pro TurboSpeed

Nike Pro TurboSpeed odelo – je najlakša, najbrža trkačka uniforma koju je Nike ikada napravio. U ovu opremu je tokom proteklih 12 godina uloženo više od 1.000 sati ispitivanja u vazdušnom tunelu, kako bi se postigla maksimalne brzina za vrhunske sportiste. Obzirom na to da je predstojeće leto fokusirano na održivost i zaštitu životne sredine, Nike TurboSpeed Pro je napravljen od oko 82 odsto reciklirane poliester tkanine, koristeći u proseku 13 recikliranih plastičnih flaša.

Povezana vest:  Julski zeleni utorak u Ada Mall-u

Ova tehnologija će takođe biti korišćena od strane sportista iz SAD, Rusije, Nemačke i Kine za međunarodno ekipno takmičenje. Ona će biti predstavljena u globalnoj boji, kako bi se koristila od strane Nike-sponzorisanih sportista u pojedinačnoj konkurenciji od aprila meseca.

Nike Zoom Kopačke

Nike je debitovao sa ultra lakim Nike Zoom Superfly R4 i Nike Zoom Victory Elite kramponima, koji obezbeđuju vrhunsko prijanjanje stopala i zaštitu, a zahvaljujući dinamičnoj Flywire tehnologiji, patika zateže ili opušta stopalo u skladu sa njegovim prirodnim pokretima. Kopačke pružaju podršku i stabilnost, a sportistima će doprineti u njihovom najvažnijem nastupu fokusirajući se na brzinu.

Povezana vest:  Kancelarija za mlade grada Beograda otvorila „Info room“ - prvi centar za informisanje, edukaciju i savetovanje mladih u Beogradu

Nike Hyper Elite košarkaška oprema

Oprema je predstavljena u bojama američke košarke, Nike Hiper Elite šorc težak je tek pet grama, dok autentični košarkaški Nike dres,  predstavlja najlakši dres ikada, sa mogućnošću respiracije i upadljivim Nike Aerographic vizuelnim dizajnom. Muški dres je načinjen od 96 odsto poliester tkanine dobijene od reciklaže flaša, dok je šorc u potpunosti napravljen od recikliranih flaša. Uniformu će nositi nacionalni košarkaški timovi SAD-a, Kine i Brazila, kao i mnogi drugi timovi koji pokušavaju da se kvalifikuju.

NikeLunar_Innovation_Su12_LunarGroup2_original

Nike Hiperdunk

Nike Hiperdunk pripada Nike Lunarlon kolekciji, a predstavlja inovativni spoj napredne Nike Flivire tehnologije i NIKE Lunarlon sistem jastučića specifičnih za košarku. Patika je lagana pruža više podrške, izdržljiva je omugućava disanje kože, dok je izričito dizajnirana da zadovolji zahteve vrhunskih košarkaša širom sveta.