Grad Beč planira u narednom periodu da realizuje jedan od najvećih infrastrukturnih projekata. Novi simbol Beča – mega-arena za muzičke, sportske i druge događaje, kapaciteta 20.000 posetilaca, biće izgrađen do 2024. godine. Od osam lokacija koje su razmatrane odluka je pala na prostor u naselju Noj Marks (Neu Marx) u trećem bečkom okrugu. Predviđeni areal se nalazi u blizini dvorane Marx-Halle i autoputa A23 i veličine je 40.000 m2.

Povezana vest:  Prirodan izgled i dugotrajno učvršćivanje kose uz NIVEA MEN STYLING CREAM za oblikovanje kose

Projekat realizuje bečki gradski koncern Wien Holding a planirani troškovi se kreću do 250 miliona evra. „Nova arena je projekat budućnosti koji će doprineti Beču kao privrednom sedištu, stecištu kulturnih događaja, turističkoj metropoli i gradu sa najboljim kvalitetom života na svetu“, kaže gradonačelnik Beča Mihael Ludvig.

„Noj Marks će izgradnjom nove arene postati gradska četvrt zabave, kulture, medija i tehnologija. Ova lokacija je dobro povezana sa javnim saobraćajem ali se do nje brzo stiže i autom“, izjavio je član gradskog veća za ekonomiju Peter Hanke.

Povezana vest:  Sutra počinje peti IMLEK DEČIJI SAJAM

Za uspeh ovakvog projekta odlučujući faktor ima lokacija zbog čega je angažovan specijalni tim stručnjaka koji su analizirali sve moguće lokacije.

PHOTO: Dieter Brasch